Jaap Zwart besluit concertreeks op het Harderwijker orgel in de Grote Kerk

Op donderdag 25 augustus a.s. wordt door Jaap Zwart het slotconcert gegeven van de zomerserie 2016 op het Bätz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk. 

De lopende serie heeft weer een aantal positieve verrassingen opgeleverd in het uitmuntende spel van de organisten en de inventieve programmakeuze.

Aan beide zal het ook in het laatste concert niet liggen. Het programma is gebaseerd op de chaos in de wereld van vandaag en de onrust die het geeft. Vandaar composities als de derde Sonate van Mendelssohn (Aus tiefer Not), psalm 103 van Jan Zwart en het tijdens de eerste wereldoorlog gecomponeerde Fête Dieu van Hendrik Andriessen. En het geldt ook de improvisatie over het lied ‘Geef vrede, Heer, geef vrede’. Jaap Zwart besluit zijn concert met een werk van André Raison en de grootse Passacaglia van Joh. Seb. Bach, beide composities zijn (deels) gebouwd op hetzelfde thema.
 
Jaap Zwart kreeg zijn eerste muzikale onderricht van zijn vader Jaap Zwart die hem opleidde voor het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij studeerde daar de hoofdvakken piano en orgel. Zijn studie sloot hij af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met het diploma Theorie der Muziek.

Jaap Zwart is een veel gevraagd begeleider en heeft en drukke concertpraktijk in binnen- en buitenland. Tevens is hij als docent verbonden aan de Nederlandse Beiaardschool en het Amsterdamsch Conservatorium o.a. voor theorie.
Hij is organist in Hattem, Harderwijk en Zwolle
 
Het Concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-).
Parkeren kan op het kerkplein

Meer informatie: www.harderwijk-orgel.nl

Jaap Zwart orgel bespelen in de Grote Kerk Harderwijk