Jaap Zwart besluit concert reeks op het orgel in Harderwijk

Donderdag 27 augustus a.s. wordt door Jaap Zwart het slotconcert gegeven van de zomerserie 2015 op het Batz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk. 

De lopende serie heeft weer een aantal positieve verrassingen opgeleverd in het uitmuntende spel van de organisten en de inventieve programmakeuze.

Aan beide zal het ook in het laatste concert niet liggen. Eén van de hoogtepunten in het aanstaande concert is ongetwijfeld de ‘Variationen über Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’ van Franz Liszt op een thema van een Bach-cantate: Een prachtig stuk met grote verschillen in dynamiek. En uiteraard mag de finale van het concert er zijn: De virtuoze Preludium en Fuga in D van Johann Sebastian Bach. Die wordt voorafgegaan door een duet en de verstilde sinfonia uit cantate 106, eveneens van Bach. Daarnaast speelt Zwart werken van Karg-Elert, zijn grootvader Jan Zwart, Johan Haaksma, Bela Bartok en een improvisatie
 
Jaap Zwart kreeg zijn eerste muzikale onderricht van zijn vader Jaap Zwart die hem opleidde voor het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij studeerde daar de hoofdvakken piano en orgel. Zijn studie sloot hij af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met het diploma Theorie der Muziek.

Jaap Zwart is een veel gevraagd begeleider en heeft en drukke concertpraktijk in binnen- en buitenland. Tevens is hij als docent verbonden aan de Nederlandse Beiaardschool en het Amsterdamsch Conservatorium o.a. voor theorie.
Hij is organist in Hattem, Harderwijk en Zwolle
 
Het Concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-).