J. Verkerk en J.G. Verkerk-Renden 60 jaar getrouwd!

Jan en Jopie kwamen elkaar voor het eerst tegen op een bruiloft. Het was liefde op het eerste gezicht. En vandaag 21 augustus 2017 is het echtpaar alweer 60 jaar getrouwd! Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht hen een felicitatiebezoek. 

Jan Verkerk geboren 8 maart 1933 te Westbroek heeft het meeste van zijn jeugd doorgebracht in de wijk Zuilen te Utrecht.

Zijn vader werkte bij de Demka staalfabriek, waar hij toen hij 14 was ook ging werken en leren. Zijn hobby’s waren voetballen. Al vroeg in de oorlog is zijn vader overleden. Samen met zijn moeder en 6 broers en zussen volgde een zware tijd. Zijn moeder moest tijdens de hongerwinter voedsel halen op de Veluwe en nog veel verder. Iedereen droeg zijn steentje bij, Jan ging brood jatten bij de Duitsers.

Johanna Geertruida (Jopie) Renden geboren 9 april 1937 te Harderwijk.

Al snel verhuist naar Den Helder, maar door bombardementen terug naar Harderwijk verhuist. Jopie had 6 broers en zussen, komt dus ook uit een groot gezin. De vader van Jopie was badmeester in de Kazerne te Harderwijk, en is ook vroeg overleden. Ook hier droeg iedereen zijn steentje bij, Jopie waste overalls, en sokken stoppen voor haar oudere broers. Laten ging ze werken bij de familie Groeneveld als hulp in de huishouding en drogisterij/parfumerie.

Jan en Jopie kwamen elkaar voor het eerst tegen op de bruiloft van het broertje van de moeder van Jan en een zus van Jopie, Nanda.

Het was liefde op het eerste gezicht. In die tijd werden nog brieven geschreven en was de reistijd met de brommer tussen Utrecht en Harderwijk nog aanzienlijk. Nadat ze getrouwd zijn hebben ze nog een aantal jaren ingewoond bij Jopies familie aan de Burgemeester Kemperstaat. In 1959 zijn ze verhuist naar een nieuwbouwhuis aan de Piet Heinlaan 101, waar ze nog steeds wonen. De eerste hypotheek werd verstrekt door de familie Groeneveld. Sinds die tijd wonen ze naast de familie Brinkman, ook belangrijke vrienden van Jan en Jopie.

Jan werkte inmiddels bij de Fino soepfabriek later California aan de verkeersweg. Daar heeft hij tot zijn 57ste gewerkt.

Jan en Jopie kregen 3 zonen Rijk, Gerrit en Nico.

Bruidspaar Verkerk uit Harderwijk
Toen Nico 10 jaar oud was is Jopie gaan werken bij de Wedo in de Wolleweverstraat.

Het geloof is erg belangrijk voor Jan en Jopie. Ze zijn lid van de Nederlands Hervormde Kerk te Harderwijk. Jan is een tijdje ouderling geweest.

Jan is inmiddels 84 en Jopie 80 jaar oud, de gezondheid laat te wensen over maar zijn vol vertrouwen ook het 70 jarig jubileum te halen.