Italiaanse organist Manuel Tomadin in Grote Kerk

Op donderdag 28 juli zal Manuel Tomadin plaatsnemen achter de klavieren van het Harderwijker Bätz-orgel. Vorig jaar gaf hij een fabelachtig mooi concert in Harderwijk; en dit jaar belooft het programma weer een geweldige uitvoering. 

Ruim plaats is ingeruimd voor een pianosonate (!) van Mozart, die bewerkt is voor orgel

En juist die muziek van Mozart, het lijkt wel of het orgel daarvoor gemaakt is. Tomadin opent met een bekende (4e) sonate van Mendelssohn om daarna een vrolijk Concerto van een veel minder bekende tijdgenoot van Bach te spelen: Graum. Het slot is een grootse romantische Orgelsonate van Joseph Rheinberger
 
Tomadin studeerde in Italië en volgde daarna cursussen bij een aantal vooraanstaande organisten in Europa, onder wie de Nederlandes Peter van Dijk en Jacques van Oortmerssen. Momenteel wordt hij gezien als een van de toonaangevende kenners van Muziek uit de Renaissance en de Barok. Hij is organist in Triëst en doceert daanaast  aan het Conservatorium aldaar. Hij geeft veel concerten door heel Europa.
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open. De toegangsprijs bedraagt € 8,- . Pinnen is mogelijk. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.