Installatie Kinderburgemeester Saar van Polen en Kinderwethouder Tom Okkema

In de raadsvergadering van 9 november zijn kinderburgemeester Saar van Polen en kinderwethouder Tom Okkema geïnstalleerd. Kinderburgemeester Saar kreeg de kinder-ambtsketen om enTom een speld die hij draagt als kinderwethouder. 

De kinderburgemeester en kinderwethouder vormen samen het komende jaar het vijfde kindercollege van Harderwijk. 

Burgemeester Jeroen Joon sprak Saar van Polen en Tom Okkema toe:
“Saar en Tom jullie zijn op de verkiezingsmiddag door de jury gekozen uit 6 kandidaten voor kinderburgemeester en 5 kandidaten voor kinderwethouder. Ik vond het heel spannend, maar wat hebben jullie dat ontzettend goed gedaan. Jullie hadden al wel een keertje geoefend met wethouder Enklaar, maar jullie hebben nu ook laten zien dat je genoeg lef en overtuiging hebt om een grote groep mensen toe te spreken! Jullie hebben ook goed nagedacht wat je als kinderburgemeester en -wethouder in Harderwijk en in Hierden wilt betekenen. Dat hebben jullie goed voor ogen en duidelijk verteld. Ik denk dat de meesten van ons dat op jullie leeftijd niet hadden gedurfd.”
 
Saar en Tom gaan aan de slag

Kinderwethouder Tom wil werken aan samen doen, natuur en ontmoeten. Kinderburgemeester Saar sluit daar goed bij aan want ze wil ook werken aan natuur, ontmoeten, sport en samen doen, want samen is veel leuker. Veiligheid vindt ze ook heel belangrijk
 
Afscheid van het vierde kindercollege
Sem van de Glind en Ivy Nigro hebben zich het afgelopen jaar met veel enthousiasme ingezet voor Harderwijk en Hierden. Wat een talenten! Ze wilden dat kinderen sterk in hun schoenen staan en niet gepest worden. Zij dragen na een jaar het stokje over aan het nieuwe kindercollege.
 
Het kindercollege geeft kinderen een stem
Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over politiek en het werk van de gemeente. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wethouder is, maar wat ze doen, is onbekend. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek ook voor kinderen leuk en toegankelijk maken.
 
Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel werkt de gemeente Harderwijk met inwoners samen aan een prettige samenleving in Harderwijk en Hierden.

Lees ook Saar en Tom vormen vijfde kindercollege ‘Goede presentatie en leuke combi’

Installatie Kindercollege Harderwijk 2023