Inloophuis de Tuinkamer gaat verder bij ZorgDat

Het koor ‘Zingen voor je leven’ blijft onderdeel van De Maretak.

Stichting De Maretak Veluwe geeft al jaren hulp aan mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Deze hulp, in de vorm van activiteiten en gesprekken, vindt meestal plaats in het gebouw aan de Houtkamp 33 waar ook de Harderwijker welzijnsstichting ZorgDat gehuisvest is. De besturen van De Maretak Veluwe en van ZorgDat hebben besloten om hun krachten te bundelen. De activiteiten van het Inloophuis de Tuinkamer worden met ingang van 26 oktober door ZorgDat overgenomen. Stichting De Maretak Veluwe gaat verder met het koor ‘Zingen voor je leven’.
 
“Ik ben erg blij met deze voortzetting van de activiteiten van het Inloophuis”, zegt scheidend voorzitter van Stichting De Maretak, Erik Blokker.
Bezoekers, die voorheen naar het Inloophuis van De Maretak aan de Houtkamp 33 gingen, kunnen er nog steeds terecht. Vrijwilligers van het Inloophuis organiseren voortaan in wijkontmoetingscentrum Stad van ZorgDat de activiteiten, maar dan als vrijwilliger van ZorgDat. Op het programma staan workshops, zoals: schilderen, bloemschikken, tuinieren en schrijven. ZorgDat promoot deze activiteiten via haar eigen programma’s en website van het Wijkontmoetingscentrum. 

Ontmoeting

Ook directeur Carla Venema van ZorgDat is blij dat de activiteiten voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten kunnen doorgaan aan de Houtkamp in Harderwijk. “Voor mensen met een bepaalde ziekte is herkenning vaak erg belangrijk. ZorgDat faciliteert meerdere groepen, zoals het Alzheimer- en het Parkinson café. Bezoekers komen omdat ze zijn geïnteresseerd in een thema dat op de agenda staat en wordt besproken. Ook is de ontmoeting met anderen van grote waarde. Vanuit deze contacten zien wij geregeld dat mensen elkaar blijven bemoedigen, binnen de activiteiten van ZorgDat of daarbuiten”, legtCarla Venema uit.
 

Zingen

Het koor ‘Zingen voor je leven’ blijft binnen de Stichting De Maretak Veluwe voortbestaan. Een nieuw aangetreden bestuur gaat deze stichting opnieuw vormgeven. Tot en met 2018 blijft het koor te vinden in de repetitieruimte De Tuinkamer van ZorgDat. Eenmaal per twee weken (in de oneven weken) zijn er repetities voor mensen met kanker en hun naasten. Het biedt deelnemers troost, steun en kracht, maar vooral ook veel plezier. Het koor ‘Zingen voor je leven’ is onderdeel van het landelijk korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het Inloophuis op: www.zorgdat.nl.
Inloophuis De Tuinkamer, Houtkamp 33, 3841 XC in Harderwijk is geopend op maandagmiddag en dinsdag. Belangstellenden voor het koor ‘Zingen voor je leven’ van De Maretak Veluwe vinden meer informatie op www.demaretakveluwe.nl