Informatieavond herontwikkeling Randmeer

Op woensdag 20 september is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloop-informatieavond in de Raadzaal van het Stadhuis, Havendam 56. U kunt op deze avond het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadsweiden - Randmeer en de nieuwbouwplannen bekijken’. Ook kunt u vragen hierover stellen.

Plannen herontwikkeling

De plannen voor de herontwikkeling betekenen dat het woonzorgcentrum Randmeer en het appartementengebouw aan de oostzijde van het plangebied gesloopt worden. Hier komen twee nieuwe gebouwen met 156 appartementen. Verder worden in deze gebouwen een paar gemeenschappelijke ruimtes gemaakt. Het gebouw aan de zuidwestzijde van het plangebied blijft staan. Dit is inmiddels - op een enkele woning na - gerenoveerd. Er komen ongeveer 60 zorgappartementen. Maar ook voor de andere appartementen bestaat de mogelijkheid om zorg af te nemen. Parkeren wordt opgelost op het terrein, aan de overzijde van het terrein en in een half verdiepte parkeergarage. Er wordt zoveel mogelijk groen aangelegd, zodat er een parkachtige omgeving ontstaat.

Ontwerpbestemmingsplan
Om de herontwikkeling van Randmeer mogelijk te maken, is het nodig het geldende bestemmingsplan te herzien. Hiervoor is het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadweiden – Randmeer’ opgesteld. Dit bestemmingsplan is nu klaar voor de wettelijke procedure. Dat betekent dat het mogelijk is om een zienswijze over de plannen in te dienen bij de gemeenteraad. Dit kan tijdens de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt. Wanneer dit precies is leest u in het Gemeenteblad via de website www.officielebekendmakingen.nl of de website van de gemeente Harderwijk (www.harderwijk.nl).