Hoe kun je direct besparen op je energierekening?

Vanuit de werkgroep Duurzaamheid kreeg de Bedrijvenkring Harderwijk onderstaande tips waarmee je direct kunt besparen op je energierekening. 

Bekijk de tips

  1. Het laten bij- en afstellen van de verwarmingsinstallatie en de temperatuur per ruimte. Radiatoren ontluchten en op druk brengen. Van ruimtes die niet gebruikt worden de verwarming standaard op een lager niveau zetten.
  2. Wanneer mensen het toch koud hebben locatieverwarming toepassen met een infraroodpaneel. Daarmee hoeft niet de gehele ruimte te worden opgestookt en heb je toch een comfortabel gevoel. Dit paneel gebruikt alleen elektriciteit en kan met een thermostaat worden geleverd die bij afwezigheid afslaat. Meer informatie over infraroodpanelen vind je op knebel.de  en  Infraroodverwarming voor industrieel gebruik | Comfort Heating (comfort-heating.nl)
  3. Verwarmen door middel van splitlevel airco’s. Hiermee wordt het gasverbruik aanzienlijk naar beneden gebracht. Hiermee kan je ook aan ruimteverwarming doen. Het voordeel is dat er in de zomer gekoeld kan worden. Verschillende grote merken bieden splitlevel airco’s aan.
  4. Conventionele verlichting laten vervangen voor LED verlichting. Dit levert een energiebesparing van 70% op op de bestaande stroomafname voor verlichting. Direct terugverdienen dus! Ook de lichtkwaliteit en levensduur van de verlichting verbetert. Terugverdientijden van 1,5 à 2 jaar zijn zeer realistisch.
  5. Isolatie van het dak en de spouwmuren, dubbelglas enz.  Deze investering zal op langere termijn worden terugverdiend maar is na investering ook direct merkbaar op de energierekening.
  6. Wanneer alle besparing is toegepast ga je kijken naar het opwekken van energie. Dit is dan ook beter af te stemmen op je verbruik.

Bij vragen helpen ze je graag verder!

Bedrijvenkring Harderwijk

Adresgegevens

Postbus 115
3840 AC Harderwijk

Telefoon

T. 06-40442902

Meer info