Hierdense stellen regelen feestmaal voor ouderen

Door Petronella van het Goor - Stille zaterdag, voor veel ouderen is deze dag in het Paasweekend dit jaar ook letterlijk heel stil. Jonge stellen uit Hierden bedachten daar iets op. 

“Gerrit en ik waren aan het brainstormen over wat we konden doen voor de ouderen in de gemeente. Hoe we ze konden laten weten dat we aan de ouderen in Hierden denken, ook al zien of spreken we elkaar weinig. We kwamen al snel op het idee om iets in het Paasweekend te doen”, zegt Corianne van den Berg, met haar man Gerrit initiatiefnemer van deze actie.

Het eerste idee ging over iets lekker bij de koffie laten bezorgen. “We zochten contact met Gerrit en Karlijn Boonen en Marco en Chaya Hoeven. Het lekkers bij de koffie werd al snel een warme maaltijd. Inmiddels ligt er een heel menu.”
 
Gerrit Boonen en Marco Hoeven ontfermen zich over het diner, Chaya ‘doet’ het toetje. “Karlijn, Gerrit en ik doen de rest van de organisatie”, aldus Corianne. Wat er gekookt en/of gebakken gaat worden, blijft nog even een verrassing. Na een oproep in de weekbrief van de Dorpskerk en een soort van Facebookcampagne hebben al zo’n vijftig ouderen uit Hierden zich opgegeven of zijn opgegeven. “We hopen al met al toch zeker honderd ouderen blij te kunnen maken met een lekker diner.” Door verschillende sponsoren en andere financiële bijdragen is het de stellen gelukt om de ouderen het diner ook echt cadeau te doen.
 
Bent u of kent u een oudere in Hierden die heel blij zou worden van zo’n lekker diner? Opgeven kan tot dinsdag 7 april door een mail te sturen naar gerrit@potteer.nl. In de mail moet staan de naam van de oudere, het aantal waarvoor gekookt moet worden, het adres voor de bezorging en een telefoonnummer.