Hierdenaar Wim Klaassen (97) 80 jaar lid van de vakbond FNV (video)

Donderdagmorgen 24 november 2016 werd Dhr. Wim Klaasen door bestuursleden van de vakbond FNV in het zonnetje gezet 
 

De 97 jarige Wim Klaassen uit hierden is 80 jaar lid van de vakbond FNV


FNV bestuursleden van NW Veluwe en Marjan Dijkema, voorzitter van de landelijke FNV, hebben hem het boek Solidaire Helden overhandigd. In dit boek staan interviews van leden die al heel lang lid van zijn het FNV. Dus ook de heer Klaassen. Er staat een prachtig interview van hem in dit boek.

De heer Wim Klaassen is in 1919 geboren in Hierden en heeft op de Kaisendraai (Keizersdraai) gewoond. Zijn vader was boer, zoals zovelen in die tijd. Om wat geld bij te verdienen loste hij schepen met kolen en hout voor de gasfabriek en kapte bommen in de bossen van Hierden en hielp mee op de boerderij. Het gezin was arm, maar er was altijd te eten.

Als 13 jarige jongen ging hij naar de ambachtschool aan de Stationslaan, waar hij voor automonteur leerde. In 1940 is hij in militaire dienst gegaan en daarna bij de spoorwegen gaan werken, van baanwerker tot conducteur en tot aan zijn pensioen als dienstindeler. Op deze manier heeft hij zich ingezet voor de vakbond voor het spoorpersoneel. 

Hij heeft een lange tijd in Maarssenbroek gewoond, maar na het overlijden van zijn vrouw werd zijn gezondheid minder en dankzij familie kon hij een plekje krijgen in Zorgcentrum Randmeer, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft.

Dhr. Wim Klaassen 80 lid van de vakbond FNV Harderwijk