Hierdenaar Theo Bos geselecteerd voor WK baanwielrennen Hongkong

BEAT Cycling Clublid Theo Bos is door bondscoach René Wolff geselecteerd voor het baanteam dat Nederland tijdens het WK baanwielrennen gaat vertegenwoordigen. 

Het WK wordt gereden van 12 tot en met 16 april in Hongkong.

Bos gaat deelnemen aan de sprint en de kilometer. In totaal gaan er zes Nederlandse sprinters richting Hongkong. Coach Wolff maakt op een later moment bekend welke renners onderdeel gaan uitmaken van de ploeg die aan de start staat van de teamsprint.

Het was niet vanzelfsprekend dat de vijfvoudig wereldkampioen onderdeel zou uitmaken van de selectie, aangezien de Nederlandse baanselectie uit meer dan zes renners bestaat. Bos toonde tijdens de kwalificatiewedstrijden in Alkmaar en trainingen echter aan in goede vorm te zijn.
 
Bos won in een internationaal deelnemersveld alle disciplines: sprint, keirin en de teamsprint. Bos: “De wedstrijden in Alkmaar gaven mij veel vertrouwen. Het is altijd fijn om een maand voor een groot toernooi wedstrijden te winnen. Ik voel me goed en heb vertrouwen in de prestaties die ik kan gaan leveren tijdens de WK.”

AMBITIES
Bos vertrekt op 9 april naar Hongkong. Tot die tijd staat er een stabiel trainingsprogramma op de agenda. “Het is nu tijd om de ‘puntjes op de i’ te zetten richting de WK,” aldus Bos.
 
Onderdeel van de voorbereiding was de aero-test van vorige week in Alkmaar. "In het baanwielrennen gaat het om honderdsten van een seconde, daarom is goed materiaal cruciaal. Tijdens de test hebben wij verschillende soorten materialen geprobeerd, zodat we de beste set-up kunnen bepalen voor de WK. Door de steun van BEAT Cycling Club heb ik een goede voorbereiding kunnen draaien.”
 
“Ik heb de grootste kans op de kilometer. De teamsprint en sprint kunnen twee kanten opvallen, maar we gaan met ambitie richting Hongkong.”
 
De weg van Bos richting Hongkong is te volgen via deze site en via #RoadToBEAT op social media.

Bron: BEAT CYCLING CLUB