'Het voelt elke keer weer als een sollicitatiegesprek'

Door Petronella van het Goor - Bart Jansen is trots op zijn collega-makelaar Martijn Ruiter. In 1,5 jaar tijd heeft deze net twintigjarige Hierdenaar zijn studie aan de Academie voor Vastgoed afgerond. Net voor de zomer studeerde hij af, dus sinds een maand of vijf is hij officieel makelaar. 

"Martijn heeft een enorm doorzettingsvermogen voor de deeltijdstudie die hij deed, waarbij je een dag in de week naar school gaat en er vier werkt."

Volgens Martijn heeft dat alles te maken met iets graag willen. "Ik wist nooit zo goed wat ik wilde. Ik deed na de middelbare school een opleiding tot (junior) accountmanager. Dat ging me vrij gemakkelijk af." Bart Jansen zag iets in Martijn en vroeg hem of het werk als makelaar niets voor hem was. "We raakten aan de praat en waren eigenlijk beide op zoek. Na elkaar meerdere malen gesproken te hebben, mezelf verdiept te hebben in het vak en de opleiding raakte ik enorm enthousiast. Ik kon niet wachten om te beginnen. Omdat ik niet weer voltijd naar school wilde, zocht ik een opleiding waarbij het duaal kon." Volgens Bart is dat sowieso een goede keuze. "Om te leren hoe je een makelaar moet zijn, heb je de praktijk ook echt nodig." Martijn vervolgt: "Toen ben ik gaan werken bij Bart Jansen Makelaars als commercieel medewerker in combinatie met een opleiding tot makelaar die bepaalde vrijstellingen gaf."

Voor Bart is Martijn een waardevolle aanvulling. "Ik was al wel even op zoek naar een jonger iemand, met een frisse kijk op de makelaardij. Ik ben van een andere generatie natuurlijk, ik heb minder met de social media, heb geen goede 'online kijk' op de makelaardij. Martijn is daar veel beter in en vult mij daar als collega ook enorm in aan." Waar Martijn nog meer goed in is? "Het zien en bepalen van de doelgroep, hij is dienstverlenend, voelt aan hoe mensen zijn en wat bij ze past." Martijn heeft in Bart een mentor gevonden, een leermeester. "Hij werkt al meer dan 30 jaar in de makelaardij, heeft alle huizenmarkten al wel meegemaakt. Het is mooi om te leren van iemand die zoveel weet uit ervaring in plaats van boeken." Samen hebben ze het gevoel de hele markt, via alle kanalen, te kunnen bedienen.

Van begeleiden naar collegiaal sparren. Het is voor beiden even wennen na anderhalf jaar, maar zowel Bart als Martijn hebben er vertrouwen in dat Martijn het hele proces nu zelf aan kan. "Ik verkoop huizen, Ik haal opdrachten binnen. Dat is gaaf." Wat er precies zo leuk is aan het werk? "Elke keer als je bij mensen binnen stapt die hun huis willen verkopen, voelt het als een sollicitatiegesprek. Je moet elke keer weer net zo hard je best doen. Je werk blijft elke keer weer een uitdaging", aldus Martijn.

Martijn Ruiter en Bart Jansen
(Martijn Ruiter en Bart Jansen)
 
 

Bart Jansen Makelaars

Adresgegevens

Engelserf 28
3843 BE Harderwijk

Telefoon

T. 0341-419177

Meer info