Het vierde kindercollege Harderwijk gaat van start

In de raadsvergadering van 6 oktober zijn kinderburgemeester Sem van de Glind en kinderwethouder Ivy Nigro geïnstalleerd. Kinderburgemeester Sem kreeg de kinder-ambtsketen om en kinderwethouder Ivy kreeg een speld die zij draagt als kinderwethouder. 

De kinderburgemeester en de kinderwethouder vormen samen het komende jaar het vierde kindercollege van Harderwijk



Burgemeester Harm-Jan van Schaik: “Het eerste kindercollege startte in 2019 met Isabella en Nino. Vandaag zijn we vier jaar verder en zien we dat het kindercollege steeds meer een plek krijgt in Harderwijk en Hierden. Voor kinderen, maar ook voor ons als volwassenen, is het belangrijk dat er een kindercollege is waar de kinderen uit Harderwijk en Hierden hun mening kunnen geven over zaken die hen aangaan. De vorige kindercolleges hebben laten zien dat dit werkt.”
 
Samen staan we sterk
Het kindercollege gaf tijdens de verkiezing op 4 oktober aan dat zij het komende ‘kindercollegejaar’ wil werken aan vertrouwen, verbinding en veiligheid. Het vertrouwen in je zelf en in elkaar door veel samen te doen, zoals buitenspelen. Ook zoeken de kinderburgemeester en kinderwethouder de verbinding met elkaar op, zodat niemand er alleen voor hoeft te staan en hebben zij aandacht voor de veiligheid in de openbare ruimte, bijvoorbeeld speeltuinen en fietsverkeer.
 
Afscheid Lana en Veerle
Het afgelopen jaar vormden Lana Alhussein en Veerle ter Beek het kindercollege. Zij hebben zich met volle inzet en veel enthousiasme ingezet voor Harderwijk en Hierden. Lana richtte zich vooral op het verbinden van culturen en Veerle op het verbinden van kinderen met en zonder beperking. Zij dragen na een jaar met mooie ervaringen en herinneringen het stokje over aan het nieuwe kindercollege.
 
Het kindercollege geeft kinderen een stem
Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over politiek en het werk van de gemeente. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wethouder is, maar wat deze doen, is onbekend. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek ook voor kinderen leuk en toegankelijk maken. Kinderen uit Harderwijk en Hierden kunnen vragen stellen en ideeën voorstellen aan het kindercollege via Instagram www.instagram.com/kindercollegeharderwijk en [email protected].
 
Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel werkt de gemeente Harderwijk met haar inwoners samen aan een prettige samenleving in Harderwijk en Hierden.