Het Vakantieschip van Harderwijk komt naar haar thuishaven!

Veel Harderwijkers zullen het Vakantieschip wel kennen maar hebben misschien geen idee wat ze nu precies doen. Daarom heten ze jou van harte welkom aan boord! 

John Vierhouten, de directeur van de Stichting Varende Recreatie en een geboren en getogen Harderwijker, zal u deze dagen graag persoonlijk verwelkomen

Maar wat doet het Vakantieschip nu precies? Jaarlijks faciliteren wij zorgvakanties voor zo’n 2000 gasten. Dit zijn mensen die niet zo makkelijk zelfstandig op vakantie kunnen. Omdat zij in een rolstoel zitten of gebruik maken van een rollator of omdat zij hulp of zorg nodig hebben. Daarom gaan er elk jaar ook zo’n 2000 begeleiders en vrijwilligers met ons mee. Samen zorgen ze ervoor dat het hun gasten aan niets zal ontbreken en zorgen ze ervoor dat zij wel een heerlijke week op vakantie kunnen.

Het Vakantieschip is volledig aangepast. Zo zijn er bijv. elektrische hoog/laagbedden, aangepaste badkamers en een lift waar je zelfs met een bed in past. Hierdoor kun je aan boord overal komen.

Het Vakantieschip is er voor (thuis)zorginstellingen, reisorganisaties of patiëntenverenigingen die groepsvakanties organiseren voor mensen met een beperking en/of een zorgvraag. Zorggroep Noord-West Veluwe is bijvoorbeeld al jarenlang te gast aan boord. En daarnaast organiseren we zelf regelmatig vaarvakanties waar mensen zich alleen of samen met vrienden of familie voor aan kunnen melden.

Door de corona crisis heeft het Vakantieschip helaas ruim anderhalf jaar in Harderwijk stil gelegen. In deze periode hebben we met minimale middelen het schip in goede staat gehouden. Het was een lange en zware periode waarin we weinig konden. Terwijl we natuurlijk niets liever doen dan ervoor zorgen dat gasten met een zorgvraag een onvergetelijke vaarvakantie kunnen beleven. Na een korte periode waarin we toch weer even de trossen los konden gooien, moesten we helaas weer eerder dan gepland stoppen met de vaarvakanties. De corona besmettingen namen weer toe waardoor het onverantwoord was om door te gaan met onze reizen.

Nu is het schip na 5 maanden weer in de vaart en komt het naar Harderwijk. Sinds 1972 is Harderwijk al de thuishaven van de Stichting Varende Recreatie die het Vakantieschip exploiteert. Het is een bijzonder schip waar we enorm trots op zijn en het is mooi om zoveel mensen elk jaar weer te zien genieten. Dit maakt hun werk erg bijzonder en dankbaar.

Wilt u ook eens een kijkje aan boord nemen? U bent welkom op vrijdag 25 maart van 14:00 uur tot 20:00 uur en zaterdag 26 maart van 10:00 uur tot 17:00 uur. Mocht u specifieke vragen hebben laat ons dat weten door te mailen naar [email protected]

En mocht u als Harderwijks bedrijf het Vakantieschip willen ondersteunen of een donatie willen doen dan heten ze u natuurlijk ook van harte welkom! Ze zien u graag aan boord van het Vakantieschip!

Schip Prins Willem Alexander