Het succes van een onderzetter

Het is 6 juli j.l. als ik met mijn winkeltje op de boerenmarkt in Hierden sta om de collectie van 36 onderzetters aan het publiek te promoten. Groot was de belangstelling. Hartverwarmend waren de gesprekken over deze onderzetters. 

“Henk, wat een prachtige tekeningen heb je er in kunnen leggen en nog wel 36 stuks. Je kan wel zeggen 36 verhalen en zo sprekend getekend!”

Het thema is vooral gericht in en om de haven van Harderwijk. Zowel het verleden rond de jaren vijftig, als het heden. Dan denken we aan de Keizerstraat en de Grote Oosterwijck. De Havendam met zijn karakteristieke huisjes en de oude Vischafslag. Ook van de molen op de Boulevard, verbrand in het jaar 1969 is een onderzetter. De gasfabriek op de plek waar nu het Gemeentehuis staat. De kom van de haven, met de voormalige fabriek Asbestona.

Kortom een serie onderzetters waar je van kunt genieten. De verhalen komen dan vanzelf wel los. Dat is ook het leuke van deze prachtig getekende onderzetters, dat je zelf naar hartenlust kan uitkiezen welke onderzetters je boeien. Dat gebeurde ook bij een jonge man die samen met zijn dochtertje een aantal onderzetters uitzoekt: We gaan ze naar Opa en Oma in Nieuw Zeeland sturen, zegt de jonge man, waarop het meisje antwoordt: Wat zullen ze dat mooi vinden!

Het is pas enkele maanden geleden dat ik mijn eerste onderzetters maakte, niet wetende dat het zo'n impact zou hebben. Eigenlijk kan ik nu al spreken van succes. Als we in de toekomst samen met de wederverkopers net zo veel verkopen als de 28000 reeds verkochte ansichtkaarten, dan gaan we toe naar een mega succes! En dat alles allemaal in het kader van de stichting Vrienden van het st Jansdal. De opbrengst gaat naar het project “Angst verminderen bij kinderen”. Zelf ben ik, met mijn onderzetters en ansichtkaarten, iedere woensdag de gehele dag aanwezig in de centrale hal van het st. Jansdal ziekenhuis.

Nu ook verkrijgbaar bij:
  • VVV op de markt van Harderwijk
  • Kwekerij de Stadsweiden
  • ZorgDat op het Triasplein 9
  • Krea-Wood op de Grote Haverstraat 20
  • Het bezoekerscentrum op de Staverdensenseweg in Staverden (0719)