Het Huis van de Stad is zaterdag 2 september feestelijk geopend

Het einde van de renovatie. Het begin van het Huis van de Stad. Dat vandaag (zaterdag 2 september) is gevierd tijdens de feestelijk opening van het gebouw. 

Een duurzaam en energiezuinig stadhuis dat - met de komst van het Waterfront – midden in onze stad staat en waar wij graag inwoners en ondernemers van Harderwijk en Hierden ontvangen.

"In het Huis van de Stad staan een goede dienstverlening, ontmoeting, participatie en samenwerking centraal," sprak burgemeester Harm-Jan van Schaik de aanwezigen toe.

Opening Huis van de Stad Harderwijk 2 september 2017

Dank voor inzet

Tijdens zijn toespraak bedankte de burgemeester medewerkers en omwonenden voor hun begrip en geduld tijdens de renovatie. Ook bedankte hij wethouder Jeroen de Jong voor zijn inzet voor de renovatie. En bood inwoners en bezoekers van de gemeente Harderwijk een duurzaam, handig en modern cadeau aan: een solar bench op het voorplein van het Huis van de Stad.

Nieuwe 'service' robot

Tijdens de opening maakte Harderwijk ook kennis met Novah. Een nieuwe 'service robot' die vanaf vandaag in het Huis van de Stad ondersteunt in de dagelijkse dienstverlening. Novah ontvangt bezoekers, maakt hen wegwijs en kan hen voorzien van informatie over bijvoorbeeld openingstijden of hoe je een afspraak maakt.

Welkom aan medebewoners

Na de opening van het stadhuis, zijn ook de bibliotheek en het streekarchivariaat geopend. De gemeente Harderwijk heet haar medebewoners van harte welkom!

Festiviteiten

De hele middag waren er feestelijke activiteiten. Er kon bijvoorbeeld opnieuw getrouwd worden bij de trouwambtenaar, een geboorteakte aangevraagd worden en een fruitsmoothie worden gefietst.

Er was een grote opkomst. We kijken terug op een feestelijke dag! Iedereen bedankt voor de interesse en komst!

Meer sfeerbeelden vindt u op onze social mediakanalen. U kunt ons vinden op Twitter, Facebook en Instagram.