Het Hierdense echtpaar Jouk en Teuntje Boonen-Brandsen viert 65 jarig jubileum (video)

Een goede reden voor burgemeester Harm-Jan van Schaik om het briljanten bruidspaar een bezoekje te brengen.

Het bruidspaar Jouk Boonen en Teuntje Boonen-Brandsen zijn echte Hierdenaren.


Jouk Boonen is geboren op 26 april 1924 in Hierden op “De Duinen”. HIj is opgegroeid in een gezin met 7 kinderen (3 zussen en 3 broers). Tot zijn 13e jaar is hij naar de School met de Bijbel gegaan en vervolgens ging hij thuis werken. Hij heeft later de graanhandel overgenomen/voortgezet aan de Bovenweg te Hierden. Daarna werd hij agrariër met kippen en varkens. 

In de oorlog heeft hij bijna 2 jaar ondergedoken gezeten. Van slapen op de zolder van de lagere school tot een gat in de grond en later bij zijn grootvader op de deel. Op z’n 18e verkering gekregen met Teuntje Brandsen na een weddenschap met z’n vrienden. Voor 1 gulden zou hij Teuntje kussen bij De Tippe in Hierden. Daarna zijn ze altijd bij elkaar gebleven.
 
Teuntje Boonen-Brandsen geboren op 25 november 1924 en in Hierden opgegroeid aan de Grevenhofsweg, ook in een gezin met 7 kinderen. Na haar lagere schooltijd heeft Teuntje bij de wasserij en vervolgens bij de Fino fabriek in Harderwijk gewerkt. Later ging ze “in betrekking” bij de familie Monchy. Deze familie heeft een huis laten bouwen voor Jouk en Teuntje.
 
In 1951 zijn ze getrouwd en hebben 17 jaar gewoond aan de Paasloweg te Hierden. Daar zijn 3 kinderen geboren, Jacob in 1953, Ria in 1955 en Gerrit in 1958. In 1967 zijn ze verhuisd naar de Bovenweg en daar is in 1971 Jacquelien geboren.
 
Dankbaar voor 4 gezonde kinderen en aangetrouwde kinderen. Ook gezegend met 7 kleinkinderen en al 5 achterkleinkinderen.
Met pijn in hun hart zijn Jouk en Teuntje in 2012 verhuisd naar verzorgingshuis Randmeer door sterk afnemende gezondheid. Ze zijn heel erg dankbaar voor de goede verzorging in Randmeer maar hebben nog wel heimwee naar “De Duinen”.

Bruidspaar Boonen Brandsen 65 jaar getrouwd Harderwijk