Hessel en Metje Aartsen 60 jaar getrouwd

Burgemeester Van Schaik bracht het bruidspaar op 4 november om 13.15 uur aan de Deventerweg een felicitatiebezoek.

Echtpaar Aartsen van den Brink Harderwijk 60 jaar getrouwd

Levensloop van Hessel en Metje Aartsen

Op 4 november 1959 zijn Hessel en Metje in het gemeentehuis van Nunspeet in het huwelijksbootje getreden. Ze hebben elkaar leren kennen in het centrum van Harderwijk. Vroeger liepen de jongelui op zaterdagavond  rondjes door de stad. De jongen liepen rechtsom en de meisjes linksom. Op één van die avonden hebben ze elkaar ontmoet. Hessel sprak Metje aan en de vonk sloeg over.

Na een verkeringsperiode van 5 jaar zijn ze uiteindelijk getrouwd. Hessel is geboren en getogen “Harderwieker” en Metje komt uit  Hierden.
Na hun huwelijk hebben ze op verschillende plekken in Harderwijk gewoond om uiteindelijk 50 jaar geleden een huis te vinden aan de Deventerweg, waar ze nog steeds wonen. Ze hebben 3 kinderen en 7 kleinkinderen.

Hessel heeft ruim 30 jaar als afdelingschef bij Besin Kartonnage in Ermelo gewerkt en is op zijn 60e met de VUT gegaan. Metje is altijd huisvrouw geweest en zorgde voor het gezin. Na zijn VUT is Hessel ruim 15 jaar vrijwilliger geweest bij de molen van Harderwijk. Daar gaf hij o.a. rondleidingen aan de lagere scholen. Metje heeft vrijwilligers werk gedaan bij het bejaarden contact van de kerk. Samen zijn ze ruim 30 jaar gastgezin geweest van een cliënt van ’s Heerenloo. Al dat vrijwillerswerk hebben ze met veel plezier gedaan.

Als grootste hobby had Hessel racefietsen. Samen met zijn vrienden van de TC Harderwijk ging hij 3x per week op pad. Dit heeft hij tot zijn 76e gedaan. Metje haar hobby’s zijn handwerken, wandelen en lezen.

Met het gezin gingen ze altijd met de tent op vakantie naar het Gardameer in Italië. Toen ze 55 jaar getrouwd waren hebben ze dat nog één keer over gedaan en dat was een mooie en bijzondere ervaring. Maar hun mooiste uitstapje is nog steeds de Moezel in Duitsland. Al ruim 30 jaar gaan ze 2-3 per jaar met de auto die kant op. Genieten van de omgeving en het wandelen en fietsen door de wijnbouw. De Moezel hebben ze in hun hart gesloten.

Hessel en Metje zijn naar omstandigheden nog behoorlijk fit en hopen nog lang van het leven te mogen genieten. Op 2 november hebben ze samen met familie, vrienden en kennissen een groot feest /reünie gevierd bij Kok Experience in Harderwijk. Een dag om nooit te vergeten!