Herman en Henny Feitsma-Numan 60 jaar getrouwd

Maandag 8 juli viert het echtpaar Feitsma-Numan hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Joon bracht het echtpaar op maandag 8 juli een felicitatiebezoek.

Levensloop 60-jarig huwelijk echtpaar Feitsma-Numan

Beiden zijn geboren in Leeuwarden en daar opgegroeid. Herman ging aan het werk bij de Nederlandse Spoorwegen en zat eerst achter het loket, werd toen buitendienstmedewerker, deed dienst als perronopzichter, treindienstleider en verkeersleider. Totdat Leeuwarden een andere beveiliging kreeg en hij moest verkassen.

Henny werkte als teletypiste bij de Leeuwarder Courant. In 1982 verhuisden ze naar Harderwijk. Ze hadden inmiddels twee kinderen die schoolgaand waren en die dat helemaal niet zagen zitten. Maar ja, ze moesten mee en wenden al snel aan de nieuwe omgeving. In Harderwijk gingen Herman en Henny -om snel wat in te burgeren- bij de plaatselijke barbershopkoren.

De kinderen kregen al snel verkering en gingen trouwen. Al met al beviel Harderwijk wel. Herman was een verwoed surfer en op het Wolderwijd kon hij zich uit leven. Henny sloot zich aan bij de jazzclub Sparta uit Ermelo. Vooral het barbershopzingen vergde veel tijd.

Inmiddels kwamen er ook kleinkinderen. Vier stuks werden het. Henny had een plekje gevonden bij Reynolds Aluminium en Herman kwam in Utrecht terecht op het hoofdkantoor van NS als ontwikkelaar van nieuwe beveiligingssystemen.

Het leven in Harderwijk beviel goed en toen Herman in 2000, 40 dienstjaren had gewerkt bij NS, kon hij met pensioen. Ook voor Henny zat haar werkbare leven erop. Ze zingt overigens nog steeds, nu bij “Flashback” ….En nu dus 60 jaar getrouwd. Het is snel gegaan.

Echtpaar Feitsma Numan 8 juli 2024 Harderwijk