Henk en Francien Bergh- Disselkoen 60 jaar getrouwd

Maandag 13 september vieren Henk en Francien Bergh hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek.

Levensloop Francien en Henk Bergh – Disselkoen, 60 jaar getrouwd op 13 september 2021

Tuindersdochter Francien (85) uit Naaldwijk en Henk uit Amsterdam (90) hebben elkaar ontmoet in 1954. Zij zijn getrouwd in 1961 en hebben eerst in Amsterdam ingewoond wegens woningtekort. Het bedrijf, waar Henk werkte, was gevestigd in historische pakhuizen in het centrum van Amsterdam. Van de gemeente aldaar moesten de pakhuizen worden omgebouwd tot woningen. De fabriek vertrok naar Harderwijk, de directie en het kantoor bleven in Amsterdam. Door bemiddeling van het bedrijf kregen Francien en Henk een nieuw huis in Harderwijk.

Na een paar jaar werkte Henk toch weer de meeste tijd in Amsterdam en hij heeft 30 jaar heen en weer gereisd. Francien wilde niet meer weg uit Harderwijk. Francien is huisvrouw geweest zolang ze in Harderwijk wonen (bijna 60 jaar). Ze heeft vele jaren in de Kiekmure geholpen bij een bejaardensoos. Ook heeft zij vele jaren thuis haar moeder verzorgd. Haar moeder is uiteindelijk ook in Harderwijk is overleden.

Francien en Henk kregen drie zonen, waarvan de oudste door een ongeluk om het leven is gekomen. Zij hebben inmiddels 5 kleinkinderen, waarvan 1 is afgestudeerd en werkt, 3 nog studeren en 1 naar de middelbare school gaat.

Amateursport heeft in het leven van Francien en Henk altijd een rol gespeeld. Francien was in Naaldwijk al lid van een gymnastiekvereniging. Zij heeft vele jaren recreatief gezwommen en aan gymnastiek gedaan. Henk heeft in zijn jeugd ijshockey gespeeld en gebokst en is tweemaal alleen van Amsterdam naar Zwitserland gefietst. Na zijn pensionnering heeft hij batminton gespeeld en gebowld . Ten slotte heeft hij ook teken- en schilderles gehad in het Kruithuis te Harderwijk.

Bruidspaar Bergh Disselhoen