Heel Hierden Haakt nog steeds een succes

In het Koetshuis in Hierden komt iedere veertien dagen een gezellige groep dames bij elkaar die haken en breien voor het goede doel. Rescue Baby’s Gambia. Alles wat men kan gebruiken rond de bevalling: mutsjes, dekentjes enz. (Bekijk de video)

In het voorjaar van 2018 is initiatiefneemster Emmy van de Brink samen met Emmy van den Berg met een klein groepje begonnen met Heel Hierden Haakt (en breit). Haken en breien voor het goede doel Rescue Baby Gambia, maar iets voor je zelf maken mag natuurlijk ook.

Een gezellige avond voor jong en oud, met veel of weinig haak/ brei ervaring, iedereen is van harte welkom. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot bijna veertig dames. Tussentijds is er via de Haak-app onderling contact. Deelneemsters inspireren elkaar en leren elkaar de kneepjes van het vak. Tijdens de avond worden de eindproducten, aan elkaar getoond. Eén deelneemster leverde onlangs 50 paar babyslofjes in. In totaal maakten zij al 700 paar slofjes!

Samen met haar zus begon Emmy met inzamelen van restanten van kraampakketten voor de Rescue Baby Gambia. Deze stichting heeft als doel betere zorg te realiseren voor moeder en kind zodat de babysterfte vermindert en moeders sneller herstellen. Maandelijks worden in het ziekenhuis wat zij ondersteunen, 150 kinderen geboren. De vraag naar dekentjes en mutjes maakte dat zij Heel Hierden Haakt startte. Temperatuurverschil, overdag 40 ‘s avonds 20 graden, maakt dat ook daar de pasgeboren kinderen warm gehouden moeten worden.

Restjes wol en katoen zijn altijd welkom!

Heeft u ook zin om te komen of kent u iemand die het leuk zou vinden om te helpen met breien of haken? Neem dan contact op met Emmy van den Berg, tel. 06 58 88 19 34.

Een goed initiatief draagt eraan bij dat inwoners prettig samenleven in hun buurt, wijk of gemeente. Heeft u zelf goede ideeën, ziet u kansen, ervaart u knelpunten in uw wijk of wilt u zich inzetten voor uw wijk? Neem dan contact op met uw wijkmanager via de pagina Wijkmanagers. Harderwijk zijn wij Samen!

Lees ook:
Heel Hierden Haakt