Harderwijkse Oudejaarsconference op oudejaarsavond uitgezonden

De Harderwijkse Oudejaarsconference 2020 gaat tóch door. Door de aangescherpte coronamaatregelen kon de conference niet meer plaatsvinden in de Catharinakapel. 

Gelukkig zijn alle voorbereidingen niet voor niets geweest, want op 31 december wordt de conference om 20.30 uur uitgezonden op de lokale televisiezender HK13TV. Met de uitzending hoopt Stichting Podia Harderwijk extra gezelligheid in huis te brengen op oudejaarsavond.

Dat de Harderwijkse Oudejaarsconference 2020 niet op het podium voor publiek gespeeld kon worden was een teleurstelling voor alle betrokkenen. Maar dat de conference een podium moest krijgen, daar was iedereen van overtuigd. “Ondanks alle beperkingen in deze coronatijd blijven wij denken in mogelijkheden”, aldus Priscilla Smit van Stichting Podia Harderwijk. “Het team heeft met hun enorme inzet, creativiteit en flexibiliteit ervoor gezorgd dat Willeke Verbeek toch de conference bij het publiek kan brengen en een week na de persconferentie stonden de opnames erop.”
 
Mockumentary
De voorstelling heeft een andere vorm gekregen. Regisseur Tim Smit; “We hebben het script herschreven naar een zogeheten mockumentary, een documentaire met satire en parodie. Willeke neemt Harderwijk mee in haar verhaal, hoe haar conference dit jaar er uit had kunnen zien, wat het met haar doet en hoe mooi het had kunnen zijn.”
 
De Harderwijkse Oudejaarsconference wordt op 31 december 2020 om 20.30 uur uitgezonden op de lokale televisiezender HK13TV.  Ook is de conference op oudejaarsavond te zien op het YouTube kanaal van Theater Harderwijk. 

De Harderwijkse Oudejaarsconference 2020 wordt ondersteund met muziek van Rob de Weerd (piano), Hein van IJsendijk (mondharmonica) en dans door Anouk Dance Experience. De conference is mede mogelijk gemaakt door Veluwe Drilling, Gert van Lunteren Assurantiën B.V. en Serve it B.V. en in een samenwerking met Stad als Podium.