Harderwijkse Oudejaarsconference, meer dan een conference

Nog ruim drie weken en dan is het tijd voor alweer de tweede editie van de Harderwijkse Oudejaarsconference. 

Een conference die bijdraagt aan verbinding van partijen en mensen, een conference die laat zien hoe betrokken de Harderwijkse samenleving eigenlijk is en hoe trots we zijn op onze stad waar zoveel gebeurt.

Een conference die bijdraagt aan de talentontwikkeling in Harderwijk, talent dat professionele ondersteuning nodig heeft om tot bloei te komen. De Harderwijkse Oudejaarsconference wil dat podium zijn voor onze eigen amateurkunstenaars en hen een kans geven zich te presenteren en in hun eigen stad een publiek op te bouwen.
 
Daarom krijgt het creatieve theaterduo Sjors en Ruud, in eerdere aankondigingen al uitgebreid voorgesteld, versterking van onder andere Harderwijker Shantykoor de Boekaniers. “In hun conference gaat het om Harderwijker zaken van nu, in de toekomst, maar ook uit het rijke vissersverleden. Hier vonden ze de Boekaniers goed in passen; een koor van nu, zingend over dat rijke vissersverleden”, zegt secretaris van het koor, Gerard Nienhaus.
 
Volgens Nienhaus was er al meteen bij de eerste kennismaking een goede klik en was het enthousiasme bij beide partijen voelbaar aanwezig. “Wij zijn daarna met de ideeën van Sjors en Ruud aan de slag gegaan.” Tijdens de conference zijn er vier momenten waarop de Boekaniers hun bijdrage leveren. “Dat zal in dienst staan van het verhaal dat Sjors en Ruud vertellen. Deels stappen we hierbij uit onze comfort zone, maar deels blijven we ook trouw aan onze eigen roots. Dat onze bijdrage een muzikaal karakter heeft, zal geen verrassing zijn.” Meer informatie over dit echte Harderwijker Shantykoor is te vinden op www.boekaniers.com.
 
De Boekaniers zijn niet de enige lokale artiesten die een bijdrage leveren, ook ‘The Ultimate Dance X-perience’ treedt op. Kijk voor meer informatie en filmpjes op www.udx.nl. Over deze dansschool leest u in een volgend artikel over de Oudejaarsconference meer. 

Voor iedereen

De organisatie achter de Harderwijkse Oudejaarsconference heeft ook mensen uitgenodigd die niet vaak of nooit naar het theater (kunnen) gaan. Denk bijvoorbeeld aan eenzame ouderen, hulpbehoevenden, maar ook jongeren die uit zichzelf niet zo snel een theater bezoeken. Ook hen een kans geven van zo’n avond te kunnen genieten, zorgt voor precies die verbinding waaraan wij met de conference willen bijdragen.  

Bestel hier uw kaarten: www.theaterharderwijk.nl

Sponsoren Harderwijkse Oudejaarsconference

Goud:
Gert van Lunteren Assurantien BV
Shell Witkamp Benzine Stations
FIRA Wonen
PUUR Professionele Uitvaartzorg

Zilver:
Veluwe Drilling
Van Delft Biscuits
De Hypotheker Harderwijk
Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg
Martin Doornhof

Brons:
Kok Experience
Foppen Reclame
Eszet Handelsgroep
Van den Berg Verzekeringen
Van den Berg Sloopwerken