Harderwijkse Molen stichting bestaat 25 jaar

In 1992 werd de Molenstichting opgericht, dit jaar viert de stichting dus hun 25-jarig jubileum. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij, op woensdag 31 mei heeft Burgemeester Harm-Jan van Schaik de jubileum editie van 'Meulenproat' in ontvangst genomen en er volgen nog meer festiviteiten!

25 jaar geleden nam een groep enthousiaste Harderwijkers het initiatief om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan...

Nadat de oude Molen 'De Hoop' in 1969 was afgebrand hadden een club enthousiaste Harderwijkers de wens om Harderwijk weer een nieuwe molen te geven. 'Een kansloze zaak' Zo dacht voorzitter Hans Eijsinga in eerste instantie. 'Ik had absoluut niet verwacht dat er zoveel geld bij elkaar verzameld kon worden' Maar dankzij de mensen met een vooruitziende blik en heel veel doorzettingsvermogen is het geld toch bij elkaar verzameld en de molen aangekocht.

Het doorzettingsvermogen van de mensen van het eerste uur heeft geleid tot een prachtige molen.

Sinds 1998,  zes jaar na de oprichting van de Molenstichting, is de molen in gebruik genomen. De molen is niet meer weg te denken van de Harderwijkse 'skyline'  en is zelfs één van de blikvangers geworden. In de afgelopen 25 jaar zijn er heel veel mensen actief geweest in de stichting als bijvoorbeeld:  bestuurslid, gids en als molenaar. De molen heeft nu 54 vrijwilligers die allen heel veel tijd in de molen steken.

Zonder al deze vrijwilligers heeft de molen geen bestaansrecht.

Ter ere van het 25-jarig jubileum is er een jubileum editie van de nieuwsbrief verschenen. Het eerste exemplaar van deze editie is door voorzitter Henk Eijsinga overhandigd aan burgermeester Harm-Jan van Schaik. Ook is er een exemplaar uitgereikt aan molenaars Jan van 't Veer en Joop Kruizinga en aan de man van het eerste uur Aalt Jansen. 

Op de Aaltjesdagen vrijdag 9 en zaterdag 10 juni draait de molen 25 uur achter elkaar, voor elk jaar één uur.