Harderwijkse Kempo Kuntao vereniging sleept dertien prijzen binnen op het Open EK Kempo

Tien leden van de Harderwijkse Kempo Kuntao sportvereniging hebben afgelopen zaterdag (30 maart) met groot succes deelgenomen aan de Open Europese Kampioenschappen Kempo te Mönchengladbach, Duitsland.

Hoewel er een sterk deelnemersveld was, is de club erin geslaagd om maar liefst dertien prijzen binnen te slepen. De wedstrijd werd georganiseerd door de World Martial Arts Association waarbij deelnemers uit zeven Europese landen meededen.

Dat de intensieve voorbereidingen in de afgelopen maanden, onder leiding van hoofdleraar René Kraft van Ermel, zijn vruchten heeft afgeworpen is bewezen met het totaal aantal behaalde prijzen. Zo hebben Eddie Smeink, Deodaat Boer, Manon Arnold, Tomas van Slooten en Yenny Luu de eerste plaats, en Luuk van Asselt de derde plaats weten te bemachtigen in hun divisie binnen de categorie Hardstyle Kata.

In de categorie Wapen kata zijn Yenny Luu en Peter Luu in hun eigen divisie eerste en Michel Luu tweede geworden. De eerste en tweede plekken in de categorie Self Defense Techniques gingen naar Roger Fremouw en Jan van Mondfrans. De familie Luu (Yenny, Michel en Peter) pakten tevens met hun Synchroon Kata goud. Ten slotte hebben vijf leden van de vereniging als team de eerste plaats behaald in de categorie Show Forms. Met een totaal aantal van dertien prijzen kan de Harderwijkse sportvereniging met veel trots terugkijken op een succesvolle EK.

Ondanks dat Kempo Kuntao in Harderwijk een relatief kleine school is, hebben ze zich door de jaren heen op de kaart weten te zetten door diverse nationale en internationale prijzen te winnen, demo’s op culturele (sport)evenementen te geven en hun deelname aan Hollands Got Talent 2017. Meer informatie over Kempo Kuntao is beschikbaar via www.kempo-kuntao.nl