Harderwijks Mannenkoor start repetities op

Door COVID-19 ging het Oranjeconcert op Koningsdag 2020 niet door. De koorrepetities lagen maanden stil. Voorzitter Jan ter Steeg hield de mannen met nieuwsbrieven bij elkaar. De tijd is gekeerd … HMK begint weer met de repetities.
 

De oefenlocatie is dezelfde gebleven: het Kerkelijk Centrum de Regenboog in de wijk Drielanden. De indeling en de aanloop naar de oefenkerk zijn veranderd.

De pauze, het toilet- en kapstokgebruik en de ‘social talk’ zijn vervallen. Er is een stoelenplan en allen moeten zich houden aan het speciale HMK-protocol. Op 3 september om 20.00 uur vangt het beoefenen van het HMK-protocol aan in de buitenlucht. De zangers verzamelen zich bij de kerk op onderlinge 1,5 m afstand onder het genot van een kop koffie met iets lekkers. Tijdens het gezellig samenzijn ‘op afstand’ wordt het nieuwe lied ‘Love Shine a Light’ gezongen. De echte repetities beginnen op donderdag 10 september om 20.00 uur.
 
Per 1 juli 2020 versoepelden de coronamaatregelen en zingen was weer mogelijk. Maar toen was het zomervakantie. Vraagpunt bleef of de ventilatie in De Regenboog voldeed aan de normen in het Bouwbesluit. De bouwkundige van De Regenboog is erbij geroepen. Het onderhouden ventilatiesysteem met een 100% inlaat van de buitenlucht voldoet in ruime mate aan de normen van het RIVM en Bouwbesluit.
Nog iets: belangstellenden kunnen het HMK ook weer volgen op donderdagavonden. Wel eerst even bellen met secretaris Herke Meersma op 033 - 2453204. Zie ook de website www.harderwijksmannenkoor.nl.