Harderwijker Speld voor Margreet Agterhuis

Mevrouw Margreet Agterhuis, directeur van VCO Het Startblok in Drielanden, ontving tijdens een bijeenkomst de Harderwijker Speld uit handen van burgemeester Harm-Jan van Schaik. 

Mevrouw Agterhuis kreeg de onderscheiding op grond van haar grote verdiensten in het onderwijs en als vrijwilligster in Harderwijk en Hierden

Haar volledige loopbaan heeft zij gewijd aan het onderwijs. Met haar liefde voor lesgeven waarbij kinderen optimaal tot ontplooiing komen werd zij een drijvende kracht voor velen. Gedurende ruim 43 jaar heeft zij aan diverse scholen les gegeven. Sinds 1985 ook in leidinggevende functies. Haar gedrevenheid en haar gaven om mensen met elkaar te verbinden zorgen ervoor dat zij ook een van de drijvende krachten werd bij diverse fusies van basisscholen. In maart zal zij als directeur van VCO Het Startblok met pensioen gaan.

Actief vrijwilliger
Naast haar drukke werkzaamheden in het onderwijs is Margreet Agterhuis ook actief in het vrijwilligerswerk. Sinds 1980 is zij betrokken bij vele kerkelijke activiteiten. Zo is zij organisator van themadiensten tussen kerken en scholen. Daarnaast is zij onder andere actief lid bij Stichting Hulp Oost Europa.

De zilveren Harderwijker Speld wordt uitgereikt aan mensen die zich voor de gemeente Harderwijk of Hierden bovengemiddeld verdienstelijk hebben gemaakt. De Harderwijker Speld is een gestileerde afbeelding van een met vijf bastions versterkte stad Harderwijk met in het midden een afbeelding van het oudste stadszegel zijnde een kofschip met daarop een zeil voorstellend de gemeentevlag.

Margreet Agterhuis Harderwijker Speld 2022