Harderwijker Nieuwjaarsduik 2023

Al voor de 17e keer organiseert Harderwijk op het stadsstrand de Harderwijker Nieuwjaarsduik. Deze vind altijd plaats op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar en dat is nu 7 januari, het startschot is om 13.00 uur.

De Harderwijker Nieuwjaarsduik kent een rijke historie en ook in de jaren dat ze geremd werden door Corona heeft de organisatie alle wegen bewandeld die mogelijk waren om het toch door te laten gaan

Zo waren ze vorig jaar de laatste Nieuwjaarsduik die nog door zou gaan en werden ze zelfs door de organisatie van Scheveningen gebeld of ze ons nog konden ondersteunen in de uitvoering. Echter 5 dagen voor de duik trok de overheid de stekker er uit en was de boodschap duidelijk : GEEN EVENEMENTEN.
 
Echter dit jaar gaan ze er vol voor en is de duik zelfs uitgebreid met iets speciaals die je nergens vind. Met name door de warme weersomstandigheden bieden ze een selecte groep van Deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan de XTREME.
 
De XTREME is een duik die onder deskundige begeleiding staat van Bernard Kelderman die instructeur is in ijsduiken.
 
Wat is de XTREME
Je gaat met 40 deelnemers een apart parcours af in het Wolderwijd en gaat 3 x met je hele lijf onder water onder een obstakel door. Dan kom je aan op het strand in een apart vak en daar staan 2 grote bakken met water en ijs gevuld klaar en ga je met een 6-8 man tegelijk een zit nemen in het ijswater en krijg je je foto moment en moment van glorie voor de pers en publiek.
 
Ze hebben reeds aanmeldingen uit de rest van Nederland gekregen om aan deze XTREME mee te doen.
 
Het startschot wordt dit jaar gegeven door Lisa Kruger, onze succesvolle Harderwijkse Paralympische zwemster die al gouden medailles op Olympische spelen, WK , EK en NK gehaald heeft.  

Waar vind het plaats?

Boulevard Harderwijk
Hoge brug 10
3841 DZ HARDERWIJK
 
Startschot 13.00 uur
Terrein open vanaf 11.45 uur

Nieuwjaarsduik Harderwijk