Harderwijker Botterstichting zet alle zeilen bij tijdens SAIL Amsterdam 2015

SAIL Amsterdam was eind augustus 2015 vijf dagen lang het nautische middelpunt van de wereld. 

Bijna 2,3 miljoen bezoekers hebben genoten van de prachtige Tall Ships en vooral de sfeer.

Ook het Nederlands varend erfgoed maakte officieel onderdeel uit van het programma. Daar was wel een accreditatie voor verplicht en uiteindelijk is de Harderwijker Botterstichting daar ook mee gehonoreerd.

Met twee botters de HK 22 en de HK 172 is alle dagen deelgenomen aan het vaarprogramma. De beide schepen hebben tijdens het SAIL event vele gasten aan boord ontvangen voor een vaartocht door het Amsterdamse havengebied en de diverse vlootschouwen met op de achtergrond de deinende Tall Ships.

De Harderwijker botters zijn met hun eigen bemanningsleden ook meegevaren tijdens de SAIL-In parade vanuit IJmuiden. Een majestueus schouwspel op het Noordzeekanaal richting het Amsterdams havengebied. De botters hebben daar een vaste ligplaats toegewezen gekregen aan de Sumatrakade. Vanuit die locatie hadden de Harderwijker bemanningsleden elke avond een prachtig uitzicht op het vuurwerk maar ook heeft de bemanning bijzonder genoten van de nabij gelegen SAIL Music Marina met  als afsluiting een fantastische uitvoering van de Pirates of the Carribbean in Concert uitgevoerd door het Gelders Orkest.

Met een voldaan gevoel hebben de 6 bemanningsleden bestaande uit de heren: Dick van den Brink, Henk de Bruin, Evert Mazier, Bernard Munneke, Henk Stijkel en Fred Zoer de Amsterdamse Oranjehaven verlaten en vervolgens koers gezet naar de thuishaven Harderwijk. Botterstichting fotograaf Jan Cornelissen heeft vele beelden van het evenement gemaakt waarvan er een tweetal ter illustratie is toegevoegd. 

sail amsterdam botterstichting harderwijk

sail amsterdam botterstichting harderwijk

Sail Amsterdam Botterstichting Harderwijk