Harderwijk wil veilige, duurzame en gastvrije fietsstad zijn

Het college van B&W heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. Er wordt in 2020 gestart met de uitvoering van het nieuwe fietsplan met diverse projecten voor een uitnodigende, veilige en duurzame fietsstad.

Fietsvoorzieningen zijn goed maar moeten mee met nieuwe ontwikkelingen

Inwoners van Harderwijk maken complimenten over de bestaande fietsvoorzieningen in de stad. Maar ze geven daarbij aan dat de samenhang in fietspaden soms nog ontbreekt. Dat blijkt uit het rapport ‘Fietsbeleid Harderwijk met actieplan’. ‘De afgelopen jaren hebben we ons ingezet voor de dienstverlening ten behoeve van het autoverkeer. Maar ook goede fietsvoorzieningen zijn belangrijk’, aldus wethouder Jeroen de Jong.

De fietspaden zijn drukker door sportief gebruik van fietsen maar ook door het toeristisch fietsverkeer. Daarnaast fietsen er dagelijks veel mensen tussen hun woon - en werkplek. ‘Wíj willen nu aandacht geven aan snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen’, vervolgt de wethouder.  Tenslotte krijgen goede en veilige verbindingen tussen de verschillende wijken en fietsenstallingen de aandacht.
 
Belangrijke onderdelen van het fietsbeleid zijn veiligheid, duurzaamheid en gastvrijheid
Harderwijk en Hierden zijn voor het fietsverkeer compact en fietsvriendelijk. Die aanwezige gastvrijheid wil de gemeente behouden. In Harderwijk wordt de laatste jaren meer gefietst. Dit betekent dat het drukker wordt op fietspaden. Verder nemen de snelheidsverschillen van de gebruikers van de fietspaden toe. Er is in het plan daarom aandacht voor verkeersveiligheid.  En met het fietsbeleid loopt de gemeente in de pas met de duurzaamheidsambities.
 
Het beleidsplan moet nog naar de raad

De raad wordt verzocht in te stemmen met het nieuwe fietsbeleidsplan.
 

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info