Harderwijk wil een kinderburgemeester en -wethouder

Gemeente Harderwijk gaat op zoek naar een kinderburgemeester en een kinderwethouder. Vanaf oktober 2019 vormen zij een jaar lang het kindercollege.

Het kindercollege gaat de huidige burgemeester en wethouders helpen om de gemeente bij kinderevenementen te vertegenwoordigen en kinderen te betrekken bij het werk van de gemeente. Kinderen die volgend schooljaar (2019-2020) in groep 7 of 8 zitten kunnen zich vanaf 15 april aanmelden hiervoor.

Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over de gemeente en de politiek. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wat een wethouder is, maar wat zij doen, weten ze vaak niet. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek voor kinderen leuk en toegankelijk maken.

Kinderen betrekken bij gemeente De kinderburgemeester en -wethouder gaan vooral ceremoniële taken vervullen. Het kindercollege mag bijvoorbeeld Sinterklaas verwelkomen of de Koningsspelen openen. Andere kinderen kunnen bij het kindercollege terecht met ideeën of wensen voor de gemeente Harderwijk.

Denk mee, doe mee!
De gemeente is nieuwsgierig naar de mening van inwoners en roept Harderwijkers en Hierdenaren op mee te denken over de invulling van het kindercollege. Via het online stadsgesprek kunnen mensen tot 14 april ideeën en suggesties aandragen. Met deze informatie gaat de gemeente aan de slag om de functie van zowel kinderburgemeester als -wethouder definitief vorm te geven. Tips, suggesties, meedenken en -praten kan via onlinestadsgesprek.harderwijk.nl.

Harderwijk zijn wij samen Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel werkt de gemeente Harderwijk met haar inwoners samen aan een prettige samenleving in Harderwijk en Hierden.
 
Kinderburgemeester gemeente Harderwijk Kinderburgemeester Gemeente Harderwijk