Harderwijk werkt met Visit Veluwe samen aan promotie Veluwe

Het college van B&W heeft ingestemd met het aangaan van een collectieve samenwerkingsovereenkomst met Visit Veluwe voor promotie van de Veluwe.

De samenwerking is van belang voor de marketing van recreatie en toerisme in Harderwijk 

De looptijd van de samenwerking is van 2018 tot 2021. De gemeente draagt naar rato van het aantal inwoners bij en dat is € 1,00 per inwoner. 
 
Regionale samenwerking in promotie Er zijn 14 gemeenten, waaronder Harderwijk,  die nu samenwerken met Visit Veluwe. De Veluwse gemeenten zijn nu de samenwerking aangegaan voor de duur van twee jaar. De regiomarketing is een collectieve verantwoordelijkheid van de 14 gemeenten. Die verantwoordelijkheid is de basis voor de opdracht aan Visit VeluweNieuwe en andere overheden krijgen de ruimte om in het samenwerkingsverband te stappen. 
 
Ambities voor de Veluwe
De ambitie voor de Veluwe, opgenomen in de ‘Veluweagenda 1.0’, is om de Veluwe als nummer 1 van de toeristische vakantiebestemmingen te krijgen. De gemeenschappelijke koers gericht op excellente gastvrijheid en een sterk imago zijn de pijlers waarop de ambitie is gebouwd. De Veluwe moet uitnodigend zijn en alle partijen (publiek en privaat) verleiden om hieraan een bijdrage te leveren. 
 
Ambities gemeente Harderwijk
De ambities van de Veluwe passen in het collegeprogramma. Daarin zijn toerisme, recreatie, evenementen en citymarketing opgenomen als belangrijke speerpunten. ‘Om Harderwijk nog beter als een toeristische trekpleister te positioneren werken wij met de Veluwse gemeenten, Visit Veluwe en ondernemers gezamenlijk aan de marketingstrategie van de Veluwe’, aldus wethouder Christianne van der Wal.