Harderwijk stond in het teken van geluk voor iedereen

Vorige week vrijdag (11 juni) was de laatste dag van de Harderwijkse Geluksweek. Het was een week vol activiteiten die gewicht gaven aan geluk, voor professionals en inwoners. 

Samen met betrokken partners kijken we terug op een inspirerende week vol met workshops, lezingen, en kennissessies

Samen met de Popschool en Harderwijkers en Hierdenaren heeft Joost Speelman een lied uitgebracht en schrijfster Margriet Breet een geluksrecept geschreven dat je door kunt geven. De gemeente bedankt alle Harderwijkers en Hierdenaren en organisaties die hebben deelgenomen en meegewerkt aan de Geluksweek. Vanaf 21 juni zijn de online activiteiten terug te bekijken via www.weekvangeluk.nl

Gert Jan van Noort: “Als wethouder maakt het mij heel gelukkig dat we het geluk als gemeente en als stad op deze manier kunnen omarmen. Uiteindelijk is dat het streven van ons als gemeente; het geluk van alle inwoners. Wij hopen dat het zeker niet hierbij blijft, maar dat dit de start is van een mooie zoektocht samen naar meer geluk, privé, in je werk, op school, de sportclub en in de buurt.” 

De gemeente wil geluk en het welbevinden van inwoners belangrijk(er) maken door er gewicht aan te geven. De activiteiten stonden in het teken van het zelf ervaren van geluk, maar ook samen. Het gaat vaak om de kleine dingen; een goed gesprek, vertrouwen, authenticiteit en elkaar de helpende hand bieden. Elkaar helpen om jezelf daarna weer verder te helpen.
 
Een korte terugblik…
De week begon met een opening in het Stadsmuseum door wethouder Gert Jan van Noort waarbij hij symbolisch met ballonnen gewicht gaf aan geluk. Op maandagavond trapten professor Leo Bormans en Werner Rutjes af met het delen van persoonlijke verhalen die bijdragen aan het Bruto Nationaal Geluk. Machteld Huber, de grondlegger van Positieve Gezondheid, gaf een digitale lezing over deze gedachtegoed. In Harderwijk gaan wij samen met huisartsen en Zorgdat deze visie zoveel mogelijk uitdragen.

Tommie in de zorg hield op woensdagavond een interactief programma vanuit het Huis van de Stad over geluk in de zorg. Op donderdag was de stadsconferentie met werksessies en een livestream-programma vanuit het Huis van de Stad rond het thema Geluk. ’s Avonds werd de conferentie afgesloten in de Werkgeluk Show in samenwerking met Wuestman en De Gelukskoffer. De laatste activiteit was op vrijdag met een workshop Chinees- en Japans Schilderen en Kalligrafie.

Het Gelukslied
De afgelopen weken heeft Joost Speelman Harderwijkers gevraagd om mee te schrijven aan het Harderwijkse Gelukslied. Hij vroeg wat voor jou geluk is en wat je een ander gunt? Geïnspireerd door alle inzendingen is Joost de Popschoolstudio ingedoken en heeft hij dit prachtige nummer over het soms toch lastig te omschrijven woordje ‘geluk’ opgenomen.
 
Het ‘doorgeefrecept’ voor geluk
In het kader van de week 'Gewicht geven aan Geluk' heeft schrijfster Margriet Breet een recept met bijsluiter voor geluk geschreven. Voor iedereen heeft geluk een andere betekenis. Daarom is het recept een doorgeefgedicht geworden. Zodat Harderwijkers en Hierdenaren zelf een persoonlijk receptje kunnen uitschrijven voor iemand en diegene dit ter inspiratie verder kan delen. Voor een beetje meer #harderwijksgeluk en #hierdensgeluk!