Harderwijk sluit aan bij '155-red-een-bedrijf'

Op donderdag 16 juni om 19.00 uur tekent wethouder Christianne Van der Wal in het stadhuis een contract met het Instituut voor het Midden – en Kleinbedrijf. 

Ondernemers in de gemeente Harderwijk kunnen dan de hulplijn ‘155-red-een-bedrijf’ bellen als ze in (financiële) problemen komen of dreigen te komen.

Via het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) worden dan adviseurs ingeschakeld die de ondernemer in nood proberen te helpen.

In eerste instantie maximaal 15 bedrijven

De gemeente Harderwijk heeft een contract afgesloten met het IMK om in eerste instantie 15 bedrijven te ondersteunen. Aan de dienstverlening zijn voor de ondernemer geen kosten verbonden. De gemeente heeft met het IMK afgesproken dat na het eerste telefonische contact binnen 24 uur een ondernemersadviseur terugbelt. Binnen vijf werkdagen vindt een intake plaats. De gemeente wordt door het IMK op de hoogte gehouden van de resultaten.

Advies IMK

Volgens wethouder Christianne van der Wal is ‘155 – red – een – bedrijf’ een laagdrempelige vorm van dienstverlening. Voor zowel zzp – ers als ondernemers met personeel in dienst. “Het is van groot belang om ondernemers die het moeilijk hebben, zo snel mogelijk te helpen. Het IMK kan ondernemers adviseren via hun ervaren adviseurs die de juiste analyse kunnen maken en met effectieve oplossingen kunnen komen. Door er op tijd bij te zijn, kan het tij vaak nog gekeerd worden,” aldus Christianne van der Wal.

‘155-red-een-bedrijf’ is voor ondernemers tijdens kantooruren te bereiken via de telefonische helpdesk (088 999 0 155) of 24 uur per dag via internet (www.155.nl).