Harderwijk gaat innoveren

Het college van B&W heeft de innovatieagenda vastgesteld. Met de innovatieagenda wil het college een innovatief ondernemersklimaat creëren waardoor bedrijven zich optimaal kunnen ontwikkelen.

‘Het gaat daarbij niet om het verstrekken van financiële middelen maar om het  stimuleren en faciliteren van het bedrijfsleven’, aldus wethouder Christianne van der Wal. Samen met haar collega Pieter Teeninga wil zij zich inzetten voor een sterk innovatief ondernemersklimaat in de gemeente.  

Innovatie Innovatie draagt bij aan het behoud en de groei van de huidige bedrijvigheid. Die zorgt voor economische ontwikkelingen in de stad. Een goed innovatief ondernemersklimaat heeft een positief effect op de werkgelegenheid in Harderwijk en het vestigingsklimaat voor bedrijven en inwoners.  

Samenwerking ondernemers, onderwijs en maatschappelijke instellingen

Er wordt in gezet op de samenwerking tussen bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden. Volgens de twee wethouders kunnen juist innovaties een bijdrage leveren aan de uitvoeringsagenda's van de Energieke stad en het arbeidsmarktbeleid. Het college streeft naar een open en meedenkende houding van de gemeentelijke organisatie door bijvoorbeeld ruimten beschikbaar te stellen. Of bijvoorbeeld door op of rond de gemeentelijke gebouwen innovatieve apparatuur en/of technologie te laten plaatsen.  

Bijdrage bedrijfsleven

‘Ondernemers kunnen input leveren door aan te geven waar hun behoeften liggen en waar ondersteuning gewenst is. Denk hierbij aan het creëren van faciliteiten voor starters, proeftuinen om meer te experimenteren en ook de verbinding te zoeken met de grotere steden om Harderwijk heen’, aldus collega wethouder Pieter Teeninga