Harderwijk, culinaire Hanzestad aan het water

Afgelopen week was Heerlijk Harderwijk vertegenwoordigd op de HISWA in de RAI. 

Dit was de laatste in een reeks van drie, succesvolle watersportbeurzen waar Harderwijk aanwezig was voor de promotie van onze gastvrije stad.

In januari heeft Heerlijk Harderwijk op de kaart gezet in Duitsland tijdens BOOT Düsseldorf. Begin februari stonden ze op BOOT Holland in Leeuwarden en nu dus in Amsterdam. Drie heel verschillende beurzen maar allemaal, zeer de moeite waard. Mede door de inzet van een aantal echte Harderwijk ambassadeurs bestaande uit watersporters, Harderwijker ondernemers en medewerkers vanuit de gemeente, is de deelname een groot succes geworden. 

Omdat de werkzaamheden aan de nieuwe boulevard zo goed als klaar zijn, krijgt het water een prominente rol in de promotie van de historische stad.

Binnenkort ligt Harderwijk weer aan het water! Je vaart straks met je boot tot aan de oude stadsmuur, hiermee heeft de stad een sterke troef in handen. Vanaf je boot stap je zo de geheel vernieuwde boulevard op. Je strijkt neer op één van terrassen aan het water of je kiest voor één van de vele restaurants in de historische binnenstad. Het leven is goed in Heerlijk Harderwijk.
 
De afgelopen jaren was Harderwijk door alle werkzaamheden in het boulevardgebied een stuk minder goed bereikbaar voor gasten die per boot naar de stad kwamen. Het aantal passantenplaatsen was beperkt. En toeristen kozen er steeds vaker voor om Harderwijk voorbij te varen.
 
Vanaf dit seizoen is dat verleden tijd. Met de aanleg van de Strandhaven en de Stadshaven en het afronden van de werkzaamheden in de Vissershaven is het aantal ligplaatsen flink uitgebreid. Met maar liefst 1000 meter extra kadelengte zijn de mogelijkheden voor de watersporters ongekend. Voor Heerlijk Harderwijk reden temeer  om de pijlen op deze doelgroep te richten en ze te informeren over alle positieve ontwikkelingen. Harderwijk biedt de watersporter heel veel nieuws. 
 
We zijn als Heerlijk Harderwijk erg enthousiast over de vele positieve reacties van de verschillende beursbezoekers. En zijn ervan overtuigd dat heel veel van deze bezoekers dit jaar weer koers zetten richting Harderwijk. Een mooie impuls voor de stad en haar ondernemers.
 
Heerlijk Harderwijk speelt een belangrijke rol bij de promotie van Harderwijk. Zowel offline als online doen ze er alles aan om de toerist te overtuigen van de veelzijdigheid van onze stad.
 
Wil jij ook op de hoogte blijven van alles wat er in Harderwijk gebeurt, volg Heerlijk Harderwijk dan op facebook en deel de berichten zodat zij een steeds grotere groep toeristen naar Harderwijk weten te trekken. https://www.facebook.com/HeerlijkHarderwijk/

Heerlijk Harderwijk kijkt uit naar een lange en warme zomer!