Groevenbeek weer een stapje duurzamer

Vrijdag 10 februari vond op Christelijk College Groevenbeek de afronding plaats van het plaatsen van de zonnepanelen (1200 m2) op het dak van de scholen in Ermelo en Putten. 

Alle betrokken partijen waren uitgenodigd om met koffie en gebak te vieren dat Groevenbeek weer een stap heeft gezet in het verder verduurzamen van de school. 

Het Harderwijkse Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) heeft het gehele project succesvol begeleid. Het Ermelose bedrijf Cobalt Energieoplossingen heeft de plaatsing van de panelen voor haar rekening genomen.

Ties Rosema en Nando Versteeg, 2 leerlingen uit atheneum 6 met het vak NLT (natuur, leven en technologie) in het vakkenpakket hebben de afgelopen periode verschillende voorlichtingen verzorgd in de school en daarmee de Groevenbeek-leerlingen voorgelicht over het belang van het gebruik van zonnepanelen-energie. De genodigden kregen deze voorlichting ook te zien inclusief een demonstratie van de app Solaredge die de energieopbrengst mooi visueel weergeeft.

Binnenkort zullen op de locaties Ermelo en Putten grote schermen worden geplaatst waarop leerlingen en medewerkers dagelijks kunnen zien wat de opbrengst is van de zonnepanelen.