Groeien, midden in de crisis

Van den Berg Glas bestaat dit jaar alweer vijftien jaar. Dat hadden Richard en Evelien van den Berg al die jaren geleden nooit gedacht. 

“Richard heeft een groene opleiding gevolgd en heeft lang bij Staatsbosbeheer gewerkt, in de Flevopolder. Op een gegeven moment hield dat werk voor hem op.

Hij heeft toen nog een tijdje bij een hovenier gewerkt, maar het bijhouden van perkjes was niets voor hem. Vrienden van het stel vroegen Richard in hun zaak te komen werken, een glaszettersbedrijf. “Niet lang daarna besloten wij dat hij voor zichzelf moest beginnen, hij had namelijk andere ideeën over het werk, wilde het anders aanpakken.”

Ze begonnen vanuit huis. De opslag hadden ze aan de Polenweg in Hierden. “Op een gegeven moment groei je er toch uit en moet je verder.” Ze vonden een unit aan de Industrieweg. “Maar ook dat werd al snel te klein. Sinds 2012 zitten we aan de Galvanistraat.”

Voor de bouwsector geen goed jaar om te investeren in een nieuw pand, 2012 was een crisisdieptepunt. “Wij zagen het wat positiever in. Wij dachten juist: ‘als de economie weer wat aantrekt, zitten wij goed en kunnen we meteen aan de slag.

Dan hoeven we niet eerst nog te verhuizen.” Daarnaast heeft de verhuizing het bedrijf uit pr-oogpunt goed gedaan. “We zitten nu op een zichtlocatie, vanaf de Newtonweg zijn wij voor voorbijgangers goed in beeld. Dat heeft veel gedaan voor onze naamsbekendheid en heeft zeker gezorgd voor een toename in particuliere klanten. Die toename trok voor ons het gebrek aan nieuwbouw weer wat recht.”

Ze hebben de afgelopen maanden een aantal mooie projecten mogen uitvoeren. “Vorig jaar hebben we al het glaswerk gedaan bij een verbouwing van het Morgen College. Dat was een mooie, grote klus. Veel vaker hebben we kleine nieuwbouwprojecten, met lokale aannemers. Het leeuwendeel van ons werk is particulier. Een ruitje hier, een ruitje daar.”

Evelien werkt in de ochtenden aan de administratie. Een verzamelwoord, want het behelst alles. “Maar ik vind het leuk.

Ik heb vroeger al mijn middenstandsdiploma gehaald. Daarnaast is het een erg afwisselende baan.”  Of ze deze baan nog wel vijftien jaar wil? “Ik zie het ons zeker nog een aantal jaren doen, maar op een gegeven moment gaat de leeftijd natuurlijk meespelen. Zeker voor Richard is het fysiek zwaar hoor, de bouw. Maar zo lang het nog leuk is en goed gaat, zitten wij hier nog wel even.”

Richard van den Berg van Van den Berg Glas Harderwijk

Van den Berg Glas B.V.

Adresgegevens

Morsestraat 4
3846 CW Harderwijk

Telefoon

T. 0341-454476

Meer info