Gratis proeflessen bij Itokan Aikido Harderwijk

Vanaf dinsdag avond 30 augustus organiseert Aikido Itokan opstartlessen voor iedereen die met de sport aikido kennis wil maken. Je kunt twee gratis lessen aikido volgen en dan merk je zelf of dit de sport is die bij je past. 

Anders dan bij bijvoorbeeld judo of karate zijn er immers maar weinig mensen die deze zachtere vechtsport kennen

Aikido heeft zijn oorsprong liggen in de Japanse krijgskunst en veel oefeningen zijn hier nog op gebaseerd, zoals de aanvallen met een zwaard of speer. De warming up legt de nadruk op de Japanse gezondheidsvisie en ook de kleding, het judopak en de hakama, verwijst naar de Japanse tradities.
 
Het verschil tussen aikido en de andere vechtsporten is dat je deze sport heel lang kunt blijven doen en dat je er fit en soepel door blijft. Zowel vrouwen als mannen volgen de lessen. Bij elke oefening wissel je van partner. Aan het einde van de training heb je met iedereen kunnen trainen. Aikido is enerzijds een Japanse zelfverdedigingskunst en anderzijds zul je ervaren dat het juist om het samen oefenen gaat. Met andere woorden, aikido is een veilige en constructieve manier om met het spel van aanval en verdediging bezig te zijn. Weerbaarheid, gezondheid en de filosofie van aikido zijn voor hun leden dan ook belangrijke redenen om deze sport langdurig te blijven beoefenen.
 
Aikido Itokan is al ruim vijfentwintig jaar actief in Harderwijk. Ze vinden het fijn als je je vooraf aanmeldt voor de proefles https://www.itokan.nl/proefles. De lessen worden gegeven op dinsdag- en donderdagavond (19.30 – 21.00 uur) in de sportzaal van de Al Islaahschool, Bosboom Touissantstraat. Er zijn ervaren aikidoka’s aanwezig die je helpen. Neem een trainingsbroek en shirt met lange mouwen of een judopak mee. Ze oefenen met blote voeten op de judomatten.
 
Aikido Harderwijk vechtsport 
 Tekst en foto’s © P Lievense