Gooi afval in containers en voorkom een boete

Op verschillende plekken in de binnenstad staan ondergrondse containers. 

Binnenstadbewoners hebben over het algemeen onvoldoende ruimte voor de opslag van rolcontainers.

Zij kunnen daarom met een speciale pas hun afval kwijt in de ondergrondse containers. Ook enkele binnenstadondernemers maken voor hun bedrijfsafval met een pas gebruik van ondergrondse containers. De afgelopen periode merken wij op en krijgen wij meldingen dat er afval naast de containers wordt gezet. Dit kan door de inzamelwagen niet worden meegenomen en blijft achter op straat. Het ziet er lelijk uit en trekt ongedierte aan. Gooit u het afval in de container! 

Defect of vol?

Als de container defect of vol is, zet het afval dan tijdelijk in uw berging. Of breng het naar een andere ondergrondse container bij u in de buurt. U heeft toegang tot twee ondergrondse containers. Als de ene container vol of buiten gebruik is, kunt u dus altijd gebruik maken van een andere container. Weet u niet meer welke containers u kunt gebruiken? Neemt u dan contact op met Snel Herstel. Het defect van de container kunt u melden bij Snel Herstel via [email protected] of tel. 411 333.
 
Boete en opruimkosten
De medewerkers van Stadstoezicht houden het gebruik van de ondergrondse containers in de gaten. Afval dat door Stadstoezicht naast de containers wordt aangetroffen, wordt beboet. Daarnaast moet het afval apart opgeruimd worden, omdat de inzamelwagen dit niet kan meenemen. Ook de opruimkosten komen voor rekening van degene die het afval heeft gedumpt.
 
Wij rekenen op uw hulp om zo samen te werken aan een mooie en schone binnenstad!