Goed gesprek tussen ondernemers bedrijventerrein Overveld en wethouders

Vertegenwoordigers van de werkgroep Veiligheid van bedrijventerrein Overveld zijn op donderdag 20 juli jl. in gesprek gegaan met de wethouders Mazier en Pijnenburg van de gemeente Harderwijk.

Aanleiding voor het gesprek was de recente afsluiting van de Enkweg, Grevenhofsweg en Berkeboomsweg, de inrichting van de Melis Stokelaan en de recente ontwikkelingen rondom de Zandlaan

Ook is er gesproken over de mogelijkheden voor uitbreiding van het bestemmingsplan: het is een wens van de ondernemers om met verruiming van het bestemmingsplan wat diversere bedrijven aan te trekken, waardoor het terrein wat levendiger wordt. 

De revitalisatie van bedrijventerrein Overveld stond eveneens op de agenda. Overveld is nl. het laatste bedrijventerrein binnen de gemeente Harderwijk dat nog niet gerevitaliseerd is. De vraag is neergelegd wanneer de ondernemers deze revitalisatie mogen verwachten (eerder is gesproken over 2025). Daarbij is ook wens tot verruiming van het bestemmingsplan besproken. 

Tijdens het gesprek is afgesproken dat ondernemers en wethouders elkaar rechtstreeks op de hoogte houden van ontwikkelingen (om ruis te voorkomen), er wordt nagezocht hoe de afsluiting van bovengenoemde wegen tot stand is gekomen en de planning van de revitalisatie wordt opgevraagd. Tot slot hebben de ondernemers het dringende verzoek gedaan om ze vroegtijdig te betrekken bij de plannen voor de revitalisatie.  

Bedrijvenkring Harderwijk

Adresgegevens

Postbus 115
3840 AC Harderwijk

Telefoon

T. 06-40442902

Meer info