Gezamenlijk concert Jeugdorkest Stedelijke Harmonie en Praisekoor Menorah

“Praisekoor Menorah is een Harderwijks koor dat meerstemmig Engels- en Nederlandstalige praiseliederen zingt. Het koor wordt gedirigeerd door Johan de Jong en dat al sinds de oprichting in 1994. 

Pianist Jan van Vulpen en dwarsfluitiste Mathilde van den Beukel zorgen voor de muzikale begeleiding

Met de naam “Menorah” wordt verwezen naar de joodse kandelaar met de zeven armen: 'Het licht voor het aangezicht van de Heer'. Met haar praiseliederen wil het koor stralen, uitstralen. Bovendien wordt gehecht aan saamhorigheid, streven naar een hechte band, waarbij samen plezier gemaakt kan worden en waarbij de leden elkaar tot steun kunnen zijn. De thuisbasis is in kerkgebouw Het Visnet in Harderwijk, waar iedere donderdagavond geoefend wordt. Menorah heeft circa 60 enthousiaste zangers en zangeressen! Er wordt regelmatig muzikaal meegewerkt aan kerkdiensten of gezongen bij zelf georganiseerde optredens.”
 
Het Jeugdorkest van de stedelijke Harmonie bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste jongeren die onder leiding van Johan de Jong de sterren van de hemel spelen. Samenspel en samen iets gezelligs ondernemen staat hoog in het vaandel bij het Jeugdorkest. Ze zoeken tegenwoordig ook de muzikale samenwerking in de regio en werken samen met Jeugdorkest Poco Crescendo uit Ermelo.

Ze hebben een leuk programma met vlotte nummers en hopen door veel van ons te laten horen zowel jong als oud te motiveren weer muziek te gaan maken. Na de vakantie zijn ze volop weer begonnen met oefenen op de vrijdagavond in het clubgebouw van de stedelijke Harmonie aan de Deventerweg (van 19:00h tot 21:00h). Kom gerust eens luisteren als je durft.

Diverse optredens hebben ze al gehad bijvoorbeeld tijdens de startzondag PGH, Concert At Sea Haven van Harderwijk, mooi optreden tijdens een koffieconcert in de Catharina kapel en zeer goed gepresteerd op het 63e ZANG- EN MUZIEKFESTIVAL SCHIERMONNIKOOG.
 
Ze hebben eerder samen een soortgelijk optreden gegeven dit is goed bevallen en omdat Johan de Jong dirigent is bij beide verenigingen hebben we een goede muzikale match.

Zaterdagavond 16 December aanvang 19:30h a.s. gaan ze weer een concert geven. Beide verenigingen zullen hun beste kant laten zien en gaan enkele gedragen stukjes brengen maar vooral ook veel vrolijke swingende nummers waar zowel jong als oud veel luisterplezier aan kunnen beleven. Ze gaan als verassing een gezamenlijk nummer spelen en ook zal een klein beetje samenzang niet worden vermeden. Graag zien ze jullie ook op zaterdag 16 December in het Visnet(Frankenskamp2) te Harderwijk. De toegang is Gratis maar een kleine bijdrage in de collecte is zeer welkom.

Gezamelijk concert