Geslaagde inzamelactie inrichting noodlocatie dak- en thuislozen

Afgelopen vrijdag plaatste de Harderwijkse Uitdaging een oproep voor bedden, matrassen, tafels, koelkasten en andere spullen om een noodlocatie voor dak- en thuislozen in te richten. Binnen 24-uur liep het storm en is in alle benodigde materialen ondertussen voorzien.

“Op dit moment lopen er contacten met particulieren, stichtingen en bedrijven om begin volgende week vier nette kamers en een ingerichte keuken af te kunnen leveren”, aldus Esther Rozeboom.

“We zijn in hele korte tijd zo ontzettend goed geholpen, dat is hartverwarmend. Mooi ook dat niet alleen vanuit onze eigen gemeente, maar ook vanuit de omliggende gemeenten mensen hebben gereageerd.”
 
Een goede nachtopvang is belangrijk voor de hele regio Noord Veluwe. In de huidige nachtopvang kunnen mensen onvoldoende afstand tot elkaar houden. Dat is onverantwoord. Met de nieuwe tijdelijke maatregel hebben de opgevangen dak- en thuislozen, net als iedereen, een eigen plek. Een mooie samenwerking tussen de gemeenten van de Noord Veluwe en de Harderwijkse Uitdaging.

Inzamelactie Harderwijkse Uitdaging
(Foto: Koos van Loo)

Harderwijkse Uitdaging

Adresgegevens

Postbus 446
3840 AK Harderwijk

Telefoon

T. 06-22400955

Meer info