Geslaagd roeispektakel in Harderwijk

Na een eerste editie in 2019 met windkracht 7 die werd omgedoopt tot ‘De Hel van Harderwijk’ en 2 jaren corona was dit jaar de sloeproeiwedstrijd Haal-op-gelijk-in-Harderwijk ook voor de toeschouwers leuk om te zien. 

Genietend van de zon en van de Aaltjesdagen was de menigte rond de boulevard getuige van een verhitte strijd tussen verschillende roeisloepen

Na de start vertrokken de bontgekleurde sloepen voor hun strijd op het Veluwemeer en Wolderwijd en natuurlijk in het water van Harderwijk zelf. Bij de eerste doortocht bleek de toon al aardig gezet, het verschil in sloepen en roeiers tekende zich al af. De sloep d’isela uit Hattem nam vlot de leiding over, gevolgd door de Jan van Schaffelaar uit Harderwijk met op hun hielen de Roy Hesterman uit Muiden.

Roeiploeg Harderwijk met de Jan van Schaffelaar bestaat pas 5 weken en zet nu al een prima prestatie neer met een vierde plek. Ook de Berend Koster uit Kampen roeide met een compleet nieuwe ploeg dames. De Piet Havenkamp uit Amsterdam verdient ook een pluim; de roei(st)ers genieten al heel lang van hun pensioen en roeien toch maar mooi die 14 kilometer.

Vanaf de kant kwamen regelmatig opmerkingen dat het niet eerlijk was omdat er snelle boten bij waren en ook lompe reddingsboten. Voor de puntentelling voor het klassement wordt dat echter door een handicap-formule rechtgetrokken. 

Natuurlijk zal ook volgende jaar weer een nieuwe editie van Haal-op-gelijk-in-Harderwijk plaatsvinden.

Roeivereniging