Geschorste baas Spoorwegmuseum sjoemelde ook bij Dolfinarium

Marten Foppen, die afgelopen week werd geschorst als directeur van het Spoorwegmuseum, heeft mogelijk ook gesjoemeld bij het Dolfinarium, daar was hij tot 2015 directeur.

NRC schrijft dat op basis van interne e-mails die het OM in 2016 in beslag heeft genomen. Foppen zou huurgelden voor het Dolfinarium op zijn eigen rekening hebben laten betalen.

De e-mails waar de NRC over schrijft zijn tussen Foppen en zijn zwager, een Noorse broeder. De broeders, een sekte, hebben twee keer een bijeenkomsten in het Dolfinarium gehouden. Foppen heeft daarvoor een factuur van 8500 euro gestuurd. Het vreemde aan dit verhaal is dat het deze 8500 euro overgemaakt moest worden op een rekening die niet van het Dolfinarium was. 

De huidige directeur van het Dolfinarium bevestigt tegenover de NOS dat er inderdaad een factuur gevonden is waarop een privérekeningnummer van oud directeur Foppen stond.

Het is niet bekend of die factuur ook daadwerkelijk betaald is. Naar aanleiding van de berichtgeving over de schorsing van Foppen bij het spoorwegmuseum is het Dolfinarium met een intern onderzoek begonnen. 

Bron: de NOS
Foto: Dolfinarium Harderwijk