Gerrie Meijers concerteert op Harderwijker orgel

Op donderdag 4 augustus wordt alweer het vijfde concert gegeven in de zomerserie op het Harderwijker Bätz-orgel in de Grote kerk. 

Het orgel wordt dan bespeeld door Gerrie Meijers, organiste te Haarlem, die al enkele malen eerder in Harderwijk speelde.

De rode draad door haar programma is toch wel JS Bach. Van hem speelt zij het mooie orgelkoraal “Erbarme dich o Herre Gott”, een Fantasie en zij besluit het concert met Bach’s grootse Pièce d’Orgue. Daarnaast speelt zij nog barokke muziek van de onbekende Buttstett en van Bach leermeester Georg Böhm (het prachtig “Vater Unser”). Het concert wordt geopend met Bach leerling Kittel en we horen ook nog muziek van Mozart en Reger.
 
Gerrie Meijers orgelconcert Grote Kerk Harderwijk
Gerrie Meijers studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem bij Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop. In 1987 behaalde zij het Diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Tevens studeerde ze hoofdvak piano bij Arthur Hartung en Jacques Hendriks. Gerrie Meijers is momenteel organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem, heeft naast haar solistische activiteiten een uitgebreide praktijk als begeleidster en concerteert in binnen- en buitenland. Ze won prijzen op internationale concoursen in Toulouse en Nijmegen.
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-). Parkeren kan op het kerkplein.
Verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl