Gemeenteraad Harderwijk steunt de Voedselbank

De gemeenteraad van Harderwijk heeft gisteravond besloten de voedselbank extra te ondersteunen. Naast een eenmalige bijdrage van € 65.000, krijgt de voedselbank voortaan ook een jaarlijkse ondersteuning van € 10.000.

Dit voorstel van de Partij van de Arbeid werd door alle andere partijen in de gemeenteraad mee ingediend.

De Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten gaat verhuizen naar een andere locatie en heeft daarom onder andere nieuwe koel/vriesinstallaties nodig. Dankzij een lokale ondernemer hoeft de Voedselbank weliswaar geen huur te betalen, maar de verhuizing brengt wel andere kosten met zich mee. In nauwe samenwerking met CDA en D66 heeft de Partij van de Arbeid daarom bij de begroting een voorstel gedaan om dit mogelijk te maken.

“De verhuizing zorgt ervoor dat de Voedselbank over kan gaan tot het zogenaamde supermarkt-model, met meer keuzevrijheid en eigenwaarde voor cliënten. Daarnaast was de apparatuur van de Voedselbank echt aan vervanging toe en we zijn blij dat we daar nu als gemeente een bijdrage aan kunnen leveren”, aldus fractievoorzitter Wilco Bos van de PvdA.

Dankzij de gemeente Harderwijk kan de Voedselbank nu dus echt aan de slag. Door naast de eenmalige investering ook een jaarlijkse bijdrage te geven wil de gemeenteraad laten zien dat zij het werk van de Voedselbank graag ondersteunt.