Gemeentepagina Harderwijk week 10

Ook deze week al het nieuws uit de gemeente Harderwijk verzameld met onder andere: Mee denken over een vernieuwde trimbaan, militaire oefening rondom Harderwijk en honden uitlaat routes onder de loep. Natuurlijk zijn ook de aangevraagde en verleende vergunningen weer hier te vinden! 


Voorproefje sport- en culturele activiteiten in Harderwijk

Officiële opening Sport- en Cultuurwijzer
Op woensdag 1 maart was de officiële opening van de Sport- en Cultuurwijzer in Sportcomplex de Sypel. Kinderen maakten kennis met diverse sport- en culturele activiteiten die de wijzers te bieden hebben. Van judo, volleybal, atletiek tot hiphop en muziek. Nieuw is de Cultuurwijzer waarbij kinderen op jonge leeftijd kennis maken met kunst- en cultuurcursussen in Harderwijk. Harderwijk is één van de weinige gemeente die deze cursussen biedt. Ook nieuw is dat volwassen zich kunnen inschrijven voor de sportcursussen die de Sportwijzer biedt. Wethouder Sport Christianne van der Wal en wethouder Cultuur Gert Jan van Noort openden de middag. Dansschool UDX verzorgde een dans voor de kinderen.
 
Op 22 februari is de inschrijving voor de Sport- en Cultuurwijzer geopend en veel kinderen hebben zich voor een klein bedrag ingeschreven voor de cursussen. Vooral cursussen van de Popschool en Cultuurkust zijn erg populair. Inschrijven kan via www.sportwijzerharderwijk.nl of www.cultuurwijzerharderwijk.nl.

Hondenuitlaatroutes en hondenrennen onder de loep

Er zijn vragen gekomen over het uitlaten van honden in het bosgebied. Het bestaande beleid ten aanzien van honden uitlaten in het bos is niet gewijzigd. Volgens vastgestelde regels in de Algemene plaatselijke verordening (Apv) is tussen de Plaggenweg en de Koeweg sprake van een losloopgebied voor honden. Daarbuiten is een aanlijngebied.
 
De laatste jaren nemen de incidenten toe en ook het aantal honden dat wordt uitgelaten. Dat leidt tot steeds meer overlast. Er is een projectgroep bezig om het huidige beleid ten aanzien hondenuitlaatroutes en hondenrennen te bekijken. Het gebied voor honden in het bos wordt hierbij betrokken. Het is zeker de bedoeling om een uitlaatgebied in het bos voor hondenliefhebbers te behouden.

Raadsinformatie

De commissie Beleid Algemeen vergadert op donderdag 16 maart vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere reclameverordening. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.

Denkt u mee over een vernieuwde trimbaan

U kent vast de trimbaan in het Leuvenumse bos, vlakbij de Leuvenumse Weg. Een trimbaan die er al jaren ligt en door vele sporters wordt gebruikt. Deze trimbaan is aan vernieuwing toe. Wij willen een trimbaan die past in deze tijd, trends en uitdagingen en één die aansluit bij de inwoners van Harderwijk. Want sporten en bewegen vinden wij belangrijk voor onze inwoners. Wij hechten daarom ook veel waarde aan uw mening over een vernieuwde trimbaan. Die kunt u geven via onze enquête op www.harderwijk.nl/trimbaanenquete. Dit kunt u doen tot donderdag 23 maart.

Militaire oefening rondom Harderwijk

Van 13 tot en met 24 vindt er een militaire oefening plaats tussen Harderwijk, Olst, Arnhem, Veenendaal en Nijkerk. Daarnaast vindt er van 12 tot en met 20 maart een oefening plaats door militairen van de Koninklijke Marine. 
 
De oefenende eenheid doet er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen. Mocht er toch schade door de oefening ontstaan, dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, tel. 030 21 80 420. Meld hierbij zoveel mogelijk gegevens als, eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc.
 
De militaire oefeningen zijn ook altijd de vinden op www.harderwijk.nl/militaireoefeningen.

Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

Op woensdag 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Voor praktische zaken rondom de verkiezingen kunt u bij de gemeente Harderwijk terecht. Voor alle andere informatie kunt u terecht op www.elkestemtelt.nl.
 
Stempas
Neem uw stempas en identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee naar het stemlokaal. Zonder deze documenten kunt u uw stem niet uitbrengen. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Heeft u nog geen stempas ontvangen of bent u deze kwijt? Tot uiterlijk dinsdag 14 maart 12.00 uur kunt u een vervangende stempas aanvragen in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot vrijdag 10 maart kunt u schriftelijk een vervangende stempas aanvragen.
 
Stembureaus
Op de stempas staat het adres van een stembureau bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen. U mag ook in een ander stembureau in de gemeente Harderwijk stemmen. Kijk voor het overzicht op www.harderwijk.nl/verkiezingen.
 
Stemmen in een andere gemeente
Voor het stemmen in een andere gemeente kunt u tot en met vrijdag 10 maart schriftelijk een kiezerspas aanvragen. Dit doet u door het formulier ‘Verzoek om een kiezerspas’ in te vullen via www.harderwijk.nl/verkiezingen. U kunt tot dinsdag 14 maart 12.00 uur de kiezerspas in de Stadswinkel aanvragen.
 
Stemmen bij volmacht
Als u zelf niet in de gelegenheid bent om te stemmen, dan kunt u iemand machtigen. Dit kan op twee manieren: een onderhandse volmacht of een schriftelijke volmacht. Een onderhandse volmacht kunt u zelf regelen door de achterkant van uw stempas in te vullen. Vervolgens geeft u de stempas samen met (een kopie van) uw identiteitsbewijs mee aan de persoon die namens u gaat stemmen. Indien u iemand wilt machtigen die buiten de gemeente Harderwijk woont of geen identiteitsbewijs heeft waarmee u kunt stemmen, dan vraagt u een schriftelijke volmacht voor vrijdag 10 maart bij de gemeente Harderwijk aan via www.harderwijk.nl/verkiezingen.

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
20-2-2017 Bruggestraat 45-47: doorbraak panden in strijd regels ro nr. 45 (gem. mon.)
22-2-2017 Stakenbergerhout 17: dakkapel (voorzijde)
24-2-2017 Vondellaan 28: renovatie gevels e.d.
25-2-2017 Friesegracht 69: uitbreiden woning (gem. mon.)
28-2-2017 Horlosebrink kavel 2: woning in strijd regels ro
26-2-2017 Sonnevancklaan 29: houthok in strijd regels ro
25-2-2017 Wethouder Jansenlaan 1: aanpassen brandcompartimentering
 
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
20-2-2017 Parallelweg 25-1: hekwerk (tijdelijk) in strijd regels ro
27-2-2017 Parallelweg 25-55: kappen 4 bomen
27-2-2017 Boomkamp 28: verbreden inrit
1-3-2017 Diepegracht: kappen 39 elzen 1-3-2017 Harderweide: kappen 59 bomen
 
Geweigerde omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
2-3-2017 Markt 6: plaatsen twee parasols, terrasvlonders en terrasschermen in strijd regels ro
 
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
Verdaging reguliere procedure:
- Vondellaan 26: renoveren pand; 18-4-2017

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding activiteitenbesluit ontvangen:
01-02-2017: Baptisten gemeenschap Harderwijk, Jacob Catsstraat 3, 3842 JK in Harderwijk, voor het uitbreiden van het bestaande wijkgebouw.
 
En de volgende melding op grond van het sloop/asbestbesluit ontvangen:
31-01-2017: Liander Leuvenumseweg 34, 3847 LD in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit schakeltuin van het onderstation.
 
Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.