Gemeentepagina Harderwijk en Hierden week 22

Met deze week: hebt u ideeën voor de toekomst van zwembad De Sypel en Tweede Pinksterdag maandag 5 juni is het stadhuis en het milieupark gesloten en de aanvragen vergunningen en verleende vergunningen.

Gemeentepagina Harderwijk en Hierden week 22 – 31 mei 2017

Hebt u ideeën voor de toekomst van zwembad De Sypel?

Gemeente Harderwijk is bezig met een haalbaarheidsonderzoek voor de toekomst van zwembad De Sypel. Het binnenzwembad is ongeveer 40 jaar oud en hierdoor zijn de komende jaren grote onderhoudskosten noodzakelijk om het zwembad in stand te houden. Door dit onderzoek kunnen de mogelijkheden worden uitgewerkt voor het instandhouden van het zwembad.
 
Hebt u  ideeën over de toekomst van zwembad De Sypel? In deze digitale ideeënbus  kunt u al uw ideeën voor de toekomst van het zwembad kwijt tot 1 september. De resultaten kunnen worden meegenomen voor het uitwerken van een aantal toekomstscenario's voor het zwembad.
 
U kunt de ideeënbus vinden via nl.surveymonkey.com/r/ZPJS9X3 of in het actueel bericht op www.harderwijk.nl

Sporttarieven Harderwijk 2017-2018

Het college van burgemeester en wethouders heeft 23 mei ingestemd met de nieuwe binnensporttarieven en zwembadtarieven voor het seizoen 2017-2018. De gebruikstarieven gemeentelijke sportaccommodaties zijn per 1 augustus 2017 gewijzigd. De individuele tarieven voor het zwembad zijn aangepast per 17 augustus 2017.

De nieuwe tarieven kunt u inzien via www.harderwijk.nl/sport. Voor meer informatie kunt u terecht bij cluster sport, [email protected]

Wijkspreekuur Stadsdennen

Voor alle bewoners van de wijk Stadsdennen vindt op dinsdag 6 juni het wijkspreekuur van Stadsdennen plaats. Het spreekuur is van 16.00 tot 17.00 uur in de Turkse Moskee aan de Anne Franklaan. Kom langs en laat weten wat u bezig houdt in de wijk en wat er beter kan!

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 8 juni vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere de aanvullende eisen reclame uitingen uitkijktoren Boekhorstlaan en uitvoeringsstrategie 2017-2020 de energieke stad De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie CDA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over Revitalisering van het sportpark Parkweg. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen. 

Heeft u een boot in het riet bij Stadsweiden?

De gemeenteraad heeft onlangs de motie aangenomen dat (verwaarloosde) boten in het riet bij Stadsweiden voorgoed verleden tijd moet zijn. Hierop hebben wij actie ondernomen door afgelopen weken een aantal verwaarloosde boten uit het riet te trekken en aantal boten te voorzien van een aanschrijving bestuursdwang.

Dit laatste betekent dat op de boot een brief is bevestigd voor de eigenaar dat de boot voor 31 mei moet zijn verwijderd uit het riet. Is dat op die datum niet gebeurd dan worden de boten op kosten van de eigenaar door ons verwijderd. Bent u eigenaar of kent u iemand die in het riet een boot heeft liggen verwijder dan uw boot of waarschuw diegene. Heeft u vragen hierover bel dan Snel Herstel, tel. 411 333.
 
 Tweede Pinksterdag maandag 5 juni is het stadhuis en het milieupark gesloten.

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure):
  • 17-5-2017 Vuldersbrink: reclame (5 uitingen) Action
  • 18-5-2017 Simon Vestdijkstraat 38: het plaatsen van een dakkapel (voorzijde)
  • 22-5-2017 Kortekamp 25: maken inrit
  • 18-5-2017 Vijhestraat 34: plaatsen reclame (1 uiting)
  • 22-5-2017 Markt 17a: plaatsen reclame (2 uitingen)
  • 22-5-2017 Van Speyklaan 32: uitbreiden woning
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.
 
Verleende vergunningen
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
  • 22-5-2017 Hoge Brug 10: sanitaire voorziening
  • 22-5-2017 Kerkstraat 37: veranderen gebruik verdiepingen
  • 24-5-2017 De bakens fase 1 en 2: 77 woningen
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
 
Ontwerpbestemmingsplan Hierden Dorp – Ruimelsdwarsweg 4
Het ontwerpbestemmingsplan Hierden Dorp – Ruimelsdwarsweg 4 voorziet in de realisatie van één nieuwe woning op een perceel achter de bestaande woning Zuiderzeestraatweg 113 en naast de woning Ruimelsdwarsweg 2.Met dit bestemmingsplan komt de in het bestemmingsplan Hierden Dorp opgenomen wijzigingsbevoegdheid voor één woning te vervallen.
 
Ten behoeve van het bestemmingsplan is tevens een besluit hogere waarde ingevolge artikel 83 Wet geluidhinder in voorbereiding. Met de vaststelling van een hogere waarde wordt de realisatie van de nieuwe woning mogelijk gemaakt.
 
Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde liggen met ingang van 1 juni gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder schriftelijk of digitaal een zienswijze indienen bij:
-        de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;
-        burgemeester en wethouders tegen het ontwerpbesluit hogere waarde.
Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411 911.
 
Het plan (NL.IMRO.0243.BP00190-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.BP00190-/NL.IMRO.0243.BP00190-0002) of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenhierdendorp.
 
Ontwerpbestemmingsplan Hierden Dorp – Hessenweg 2
Het ontwerpbestemmingsplan Hierden Dorp – Hessenweg 2 maakt, na splitsing van het perceel Hessenweg 2, de bouw van een nieuwe vrijstaande woning mogelijk.
 
Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 1 juni gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of digitaal een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411 911.
 
Het plan (NL.IMRO.0243.BP00186-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.BP00186-/NL.IMRO.0243.BP00186-0002) of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenhierdendorp.
 
Milieumeldingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het sloop/asbestbesluit ontvangen:
  • 6-04-2017: Krommekamp, Stadshagenkamp en Broeklaan meerdere nummers, 3848 in Harderwijk, voor het gedeeltelijk slopen van de woning.
  • 4-05-2017: Krommekamp 59, 3848 CB in Harderwijk, voor het slopen van een bakhuis.
  • 8-05-2017: Emdenmeen 54, 3844 ED in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit de woning.
Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.
 
Splitsen woningen Harderwijk
Burgemeester en wethouders willen de mogelijkheid bieden om een woning te kunnen splitsen in appartementen. Het gaat hier specifiek om woningen binnen de bebouwde kom van Harderwijk. Op dit moment zijn een aantal woningen bij de gemeente bekend die zonder de benodigde vergunning gesplitst zijn. Op 23 mei heeft het college van burgemeester en wethouders besloten legalisatie voor deze woningen mogelijk te maken. Bij het college besluit is een adressenlijst bijgevoegd om welke adressen het gaat.
 
Om te voorkomen dat het splitsen van een woning ten koste gaat van de leefbaarheid van de buurt heeft het college ook besloten om een beleidsregel op te stellen waar nieuwe aanvragen aan getoetst kunnen worden om daarmee de leefbaarheid te waarborgen. Deze concept beleidsregel ligt voor 6 weken ter inzage bij de Stadswinkel van het stadhuis. Belangstellenden kunnen tot 12 juli hun reactie geven. Voor meer informatie en het geven van reacties kunt u terecht bij de heer F. van der Spek van de afdeling Ruimte, tel. 411 911.
 
Verdaging beslistermijn
Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
Verdaging reguliere procedure:
- Zeppelinstraat 1 (concept): bedrijfshal; 2-7-2017.