Gemeentenieuws Harderwijk en Hierden week 7

Gemeentepagina Harderwijk en Hierden week 7 – 17 maart 2016

Gemeente Harderwijk als dertigste gemeente in de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie)

Op donderdag 11 februari heeft  het ministerie van IenM en de SVB-BGT de BGT-oorkonde uitgereikt aan wethouder Jeroen de Jong voor de overstap van de gemeente Harderwijk naar de Landelijke Voorziening van de BGT. Hiermee is de gemeente de dertigste bronhouder die de streefdatum van 1 januari 2016 heeft gehaald. Wettelijk gezien moesten de circa 425 bronhouders op 1 januari 2016 in de Landelijke Voorziening opgenomen zijn. Tijdens het feestelijk moment heeft de wethouder een 3D-print van de BGT van Harderwijk onthuld.
 

De BGT is de nationale kaart waarin alle objecten en gebieden (van gemeentelijke voetpaden en provinciale wegen tot treinsporen en bruggen) op één manier topografisch zijn vastgelegd. In 2013 is Harderwijk gestart met het opbouwen van de basisregistratie waarbij ook andere bronhouders zoals gemeenten, waterschappen, provincies, Prorail en de ministeries IenM, EZ en Defensie meededen. Alle bronhouders werken aan hun eigen gebied en moeten precies aansluiten op de buurbronhouders. De gezamenlijke organisatie SVB-BGT coördineert de aansluiting van alle bronhouders op elkaar en verzorgt de opname in de Landelijke Voorziening. Hier komt alle data uiteindelijk samen. Als alle bronhouders klaar zijn, komt er een lands-brede grootschalige topografische kaart van Nederland beschikbaar als open data. 

Meld je aan voor Sportwijzer

Ben je tussen de zes en twaalf jaar oud? Meld je dan aan voor Sportwijzer!
Vanaf woensdag 17 februari 13.00 uur kun je je opgeven voor een sport naar keuze via www.sportwijzerharderwijk.nl.
 
Binnenkort wordt op alle (speciale) basisscholen in Harderwijk en Hierden de flyer Sportwijzer uitgedeeld. Sportwijzer is een project om sporten te stimuleren voor de jeugd van groep 3 tot en met groep 8. Ook dit jaar kunnen de ouders meedoen met verschillende cursussen. Geef het goede voorbeeld en sport met uw kind. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen (of ouders) tijdens 3 of 4 lessen kennismaken met een sport naar keuze. 

De sportwijzercursussen worden aangeboden vanaf 29 februari tot en met begin juli door zo’n 35 verschillende sportaanbieders.

Op woensdag 24 februari wordt Sportwijzer officieel geopend tijdens de Spetterende Sportmiddag in Sportcomplex de Sypel aan de Parkweg. Deze middag wordt georganiseerd door Harderwijk Actief. Je kunt je inschrijven via www.sportwijzerharderwijk.nl voor twee verschillende clinics tijdens de Sportmiddag. Meer informatie kunt u vinden op de website.

Fietsparkeren binnenstad

In de binnenstad bent u van harte welkom met de fiets. In de winkelstraten kunt u uw fiets in de fietsparkeervakken of in het Hortuspark parkeren. U kunt uw fiets ook gratis bewaakt stallen in de overdekte fietsenstalling 'het Rijwielhuis' in de Academiestraat.
 
In het voetgangersgebied van de binnenstad is fietsen tijdens winkelopeningstijden niet toegestaan. Zo willen we de binnenstad prettig en veilig houden. Helaas zijn niet alle fietsers op de hoogte hiervan en wordt er zo nu en dan gefietst wanneer dat eigenlijk niet is toegestaan. Daarom zullen politie en boa's de komende periode extra handhaven. Zo werken we samen aan een prettig winkelgebied.

Vacature

Bij het team Stadstoezicht van de gemeente Harderwijk is een functie ontstaan van:
 
Medewerker Handhaving en Toezicht (BOA domein 1) m/v
                                  
32-36 uur per week
 
Informatie: dhr. J. Essenburg, teamleider tel. 06 51 32 67 27.
Wij bieden: max. € 2.816,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
Sollicitaties: welkom tot 1 maart.
 
Uw sollicitatie kunt u richten aan gemeente Harderwijk, t.a.v. team HRM, via het emailadres: [email protected].
 
Kijk op www.harderwijk.nl voor uitgebreide informatie over de functie en de stad Harderwijk.


Aaltjespenning voor ernstig zieke vrijwilligster Janna Allon

Janna Allon heeft maandag 15 februari de Aaltjespenning ontvangen uit handen van burgemeester Harm-Jan van Schaik. De Aaltjespenning wordt jaarlijks toegekend aan een of meer personen die veel betekenen of hebben betekend voor het toerisme in de stad Harderwijk.
 

De 24-jarige Janna werkte jarenlang achter de schermen bij de Aaltjesdag-commissie. Die functie heeft ze echter moeten opgeven. Janna is ernstig ziek en opgegeven door de dokters. Dat laatste is de reden dat de Aaltjespenning eerder is uitgereikt. Dit gebeurt gewoonlijk in juni.
 

Trots

”Janna betekent veel voor de organisatie”, vertelt bestuurslid Marthijn Eschweiler. “Janna staat altijd voor een ander klaar en is een goede hulp waar je altijd op kunt rekenen. De afgelopen jaren deed ze allerlei tijdrovende klussen die belangrijk zijn voor de toerist. Van het organiseren en ontvangen van de Shantykoren tot het invullen en aanpassen van de Uit-agenda op de website. En van het regelen van eten bij de supermarkten en bij de lokale ondernemers tot koken voor 150 vrijwilligers. Ze zet zich daarbij altijd voor honderd procent in en vergeet daarbij weleens haar eigen gezondheid. Je weet gewoon dat ze haar uiterste best doet voor anderen. Janna is altijd positief en wil er nog steeds alles uithalen wat erin zit, ondanks haar beperkingen. Ze verdient de Aaltjespenning dubbel en dwars. We zijn trots op haar!” 

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
  • 2-2-2016 Mheenbroekweg 24: uitrit
  • 3-2-2016 Parallelweg 26-103: kappen 6 bomen
  • 4-2-2016 Rietgorsmeen 95: berging/garage in strijd regels ro
  • 3-2-2016 Gruttomeen 114: wijzigen gebruik garage naar praktijkruimte in strijd regels ro
  • 4-2-2016 Smeepoortstraat 1: dakramen in gemeentelijk monument
  • 5-2-2016 Bliksdam 1: woning met garage
  • 5-2-2016 Flevoweg: uitrit
  • 7-2-2016 Doelenstraat 6: veranda
  • 8-2-2016 Beneluxlaan 1: interne verbouwing Schutse
  • 3-2-2016 Varenweg 14: inrichten dag/nachtverblijf in strijd regels ro
  • 5-2-2016 Zuiderzeestraatweg 155: kappen 1 boom
  • 9-2-2016 Lorentzstraat: bedrijfspand
  • 9-2-2016 Jan van Nassaupark: fietsbrug
  • 10-2-2016 Stadsdennenweg 17: carport
  • 10-2-2016 Prins Frederik Hendriklaan: kappen 18 bomen
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.

Verleende vergunningen
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
  • 4-2-2016 Busken Huetlaan 4: vervangen en herstellen kozijnen
  • 8-2-2016 Markt 3: schilderen rijksmonument
  • 11-2-2016 Ooster Mheenweg 20: uitbreiden verdieping en plaatsen serre
Geweigerde omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
  • 8-2-2016 Grolsteeg 5: slopen in beschermd stadsgezicht 15-2-2016 Ceintuurbaan 2-20: het aanbrengen van zonwering
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
 
Verleende omgevingsvergunningen (uitgebreide procedure):
  • 8-2-2016 Snippendalseweg 20: actualisatie milieu, tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend
Rechtsbescherming omgevingsvergunning uitgebreide procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u beroep aantekenen bij de rechtbank. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De beroepstermijn vangt aan op de dag na publicatie. U kunt alleen beroep aantekenen als u een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend of redelijkerwijze niet verweten kan worden dat u geen zienswijze ingediend heeft.
 
Instellen algemene gehandicaptenparkeerplaats Irenelaan 21
De gemeente heeft besloten om een algemene gehandicaptenparkeerplaats in te stellen ter hoogte van de Irenelaan 21.
 
Het besluit met tekening is bekendgemaakt in de elektronische Staatscourant. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Secretariaat bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. U kunt uw bezwaarschrift indienen tot uiterlijk zes weken na de datum van bekendmaking in de elektronische Staatscourant van www.officielebekendmakingen.nl. Via zoek.officielebekendmakingen.nl/ kunt u de verkeersbesluiten en andere overheidsbesluiten bekijken. Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met  het Domein Ruimte, tel. 411 911.

Milieumeldingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het Activiteitenbesluit ontvangen:
  • Op 11-02-2015: Kasteel de Essenburg -  Hampshire Classic, Zuiderzeestraatweg 199, 3849 AE in Hierden, voor het oprichten van een inrichting.
  • Op 13-01-2016: Schuuring Civiel Techniek, Nobelstraat 28A, 3846 CG in Harderwijk, voor het plaatsen van een aardgas gestookte verwarmingsketel.
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het Sloop/asbestbesluit ontvangen:
  • Op 29-01-2016: Bruggestraat 9, 3841 CM in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit het hoofdgebouw.
Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.